Internatio-Müller N.V.

Rotterdam, 13 juli 2001

Internatio-Müller (Imtech) sluit een joint venture met het Spaanse International Document Enterprise Advisors

Strategische participatie voor IT-activiteiten met een hoge toegevoegde waarde

Nieuwe joint venture IMDEA creëert positie voor Imtech ICT in Spanje

Internatio-Müller N.V. deelt mede dat een joint venture overeenkomst is getekend tussen Imtech, de divisie Techniek van Internatio-Müller, en de vijf oprichters van International Document Enterprise Advisors in Spanje. Samen wordt een nieuwe onderneming opgericht met als naam IMDEA, Imtech Document Enterprise Advisors gevestigd in Madrid. Imtech wordt de belangrijkste aandeelhouder met een belang van 70 procent in de nieuwe onderneming, die de activiteiten van de vijf oprichters zal voortzetten.

IMDEA is een System Integrator, die zich richt op de ontwikkeling en implementatie van zogenoemde D-solutions: Document en Content Management via Internet. Deze specialistische activiteit is een explosief groeiende niche in de IT-markt. IMDEA zal deel gaan uitmaken van de Imtech ICT, dat hiermee een positie verwerft in Spanje. Binnen Imtech zal IMDEA als Europees Competence Centre voor D-solutions fungeren, hetgeen een snelle Europese groei van deze IT-activiteiten met hoge toegevoegde waarde mogelijk maakt.

IMDEA bestaat uit een managementteam en een snel groeiende groep van thans 10 consultants die gezamenlijk beschikken over unieke kennis, kunde en ervaring waarmee aan opdrachtgevers de beste oplossingen voor Business Information Management via Internet kunnen worden aangeboden. De verwachting is dat IMDEA in 2001 een omzet van EUR 2 miljoen zal behalen. Verdere groei in de jaren daarna wordt voorzien.

IMDEA, actief in de markten voor Document en Content Management en Dynamic Document Composition, levert opdrachtgevers de volgende diensten:

* Document en Content Management Consultancy;
* Marketing One-to-One;

* Workflow-oplossingen;

* Projectmanagement;

* System Integration;

* Intranet-, Extranet- en Internet-oplossingen.
De overeengekomen joint venture past in de strategie van Internatio-Müller om focus in haar bedrijfsactiviteiten aan te brengen teneinde de beste mogelijkheden voor structurele winstgroei en aandeelhouderswaarde te realiseren. Hiertoe heeft Internatio-Müller zich volledig gericht op de technische activiteiten van Imtech, waarbij via een combinatie van autonome groei en acquisities Imtech in de periode tot en met 2003 in omvang zal verdubbelen bij een verdere groei van de marge.

Deel: ' Internatio-Müller sluit joint venture met Spaanse IMDEA '
Lees ook