Gemeente Enkhuizen

PERSBERICHT

Gemeente Enkhuizen

Publiekszaken/Communicatie
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen

Telefoon (0228) 360 155 / 06 22 56 04 73
Fax (0228) 313312
E-mail communicatie@enkhuizen.nl

Zaterdag 15 juni Internationaal Shantykorenfestival in Enkhuizen en Hoorn

Op zaterdag 15 juni van 12.00 uur t/m 18.30 uur wordt gelijktijdig in Hoorn en Enkhuizen een nog niet eerder vertoond shantyspektakel georganiseerd. Maar liefst zestien shantykoren van in totaal 400 personen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland treden op diverse podia in het havengebied van beide VOC-steden op. De koren worden per pendelbus tussen de twee steden vervoerd.

In Hoorn ligt die dag de in Australië gebouwde replica van het VOC-schip Duyfken. Dit van origine Nederlandse schip is speciaal ter gelegenheid van 400 jaar VOC naar Nederland overgekomen en ontdekte voor het eerst Australië in 1605. De werkliederen uit de tijd van de oude zeilvaart zullen zelden tegen een betere achtergrond ten gehore worden gebracht. De zestien koren zullen het uiterste van hun stembanden vergen om het publiek en zichzelf een onvergetelijke dag en avond te bezorgen. Het programma wordt om 18.30 uur besloten met het vanaf het Houten Hoofd (nabij Hoofdtoren, Hoorn) uitzingen van de vertrekkende Duyfken.

De podia in Enkhuizen: Landje van Top (aan de voet van de Drommedaris), Melkmarkt en Stationsplein.
De podia in Hoorn: het Baatland, de Hoofdtoren en de Korenmarkt.

Vrijdag 14 juni, warming-up in Enkhuizen

In Enkhuizen gaat op vrijdagavond 14 juni om 21.30 uur een fantastische warming-up van start in de Drommedaris. Er zullen dan op twee verdiepingen kleine groepen optreden, waaronder de wereldvermaarde Stormalong John. Ook zullen mensen vanuit het publiek de gelegenheid krijgen om te laten horen wat hun interpretatie van seashanties is. Kortom, een knusse avond in een voor dit doel fantastische historische locatie. De recentelijk vernieuwde voegen in het eeuwenoude metselwerk zullen het zwaar te verduren krijgen! Voor de kenners, maar ook voor hen die de shantywereld nog niet kennen, wordt dit een gedenkwaardige avond.

Foto Shantyman Kaap Hoorn


Deel: ' Internationaal Shantykorenfestival in Enkhuizen en Hoorn '
Lees ook