Ingezonden persbericht

Internationaal succes voor Texas Instruments met Prada

Internationaal succes: modeconcern Prada New York biedt klanten persoonlijke winkelervaring met RFID Smart Labels van Texas Instruments

TI-RFID-identificatielabels herkennen klanten, koopwaar en personeel en bevorderen service en klantenbinding in New York Epicenter Store

Almelo, 19 juni 2002 ? Modehuis Prada's nieuwe Epicenter Store in New York heeft gekozen voor de Radio Frequency Identification (RFID)Tag-it technologie op basis van smart labels van Texas Instruments RFID Systems. De elektronische identificatielabels maken het mogelijk klanten en winkelartikelen te herkennen en de klant zowel voor als na de aankoop persoonlijke informatie te verschaffen over het product van hun keuze.

De RFID-labels en afleesapparatuur van Texas Instruments worden op vele plaatsen in de Prada Epicenter Store gebruikt om producten, apparaten en personeel te herkennen. De technologie maakt een rimpelloze winkelervaring mogelijk, waardoor de relatie met de klant wordt verstevigd. Het winkelpersoneel van Prada is uitgerust met een draadloze, handzame RFID-scanner, die hen toegang geeft tot actuele informatie over de voorraad en de klant. Deze informatie is opgeslagen in een centrale database. Tevens biedt de scanner medewerkers de mogelijkheid producten voorzien van een RFID-smart label te scannen, en andere medewerkers die RFID-clips dragen te lokaliseren. Ook kunnen videoschermen in de winkel met de scanner worden bediend. Deze vertonen de producten zoals gedragen door modellen op de catwalk, foto's van de collectie en schetsen van de ontwerper. Ook bieden deze videoschermen meer specifieke informatie over de kleur, snit, stof en materialen die voor de Prada-producten zijn gebruikt.

RFID-afleesapparatuur bij de paskamers registreert alle producten die de klant mee naar binnen neemt en geeft de klant informatie over het kledingstuk op het interactieve aanraakscherm. Dit scherm biedt de klant specifieke productinformatie en suggesties voor alternatieve dan wel aanvullende items en accessoires. Door RFID-technologie te koppelen aan een database met klantgegevens kan Prada een kwalitatief zeer goede service bieden, niet alleen in de Prada Epicenter Store maar ook in vele andere soortgelijke winkels en toekomstige Epicenter stores.

Prada is een goed voorbeeld van een detailhandel die service verleent op basis van nieuwe vormen van klantencontact en customer relationship management. De pogingen van Prada om de winkelervaring van de klant te verbeteren, leiden tot een winkel waarin op voordelige wijze gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste technologieën.

In Nederland komt de belangstelling voor RFID als toepassing voor supply chain management en derving uit de retail en dan met name uit de Fashion-hoek. 'Loss prevention' is een belangrijk begrip binnen de retail. Deze richt zich op winkeldiefstal, maar ook op het traject van produceren tot winkelschap. In dit traject verdwijnen goederen en is het moeilijk te achterhalen waar zij zijn gebleven. Dit is een groot efficiëntieprobleem. Ook tijdens opslag en distributie verdwijnen artikelen al dan niet met criminele bedoelingen. RFID geeft een beter zicht op de goederenstroom en kan het in- en uitboeken van shipments contact- en foutloos registreren, waardoor 100% tracking en tracing mogelijk wordt.

Overige toepassingen in Fashion zijn onder meer authentificatie (het waarmerken van kleding), het sturen van productieprocessen en het checken van aanwezige kledingstukken. Winkels hoeven nooit meer 'nee' te verkopen; door middel van RFID kan eenvoudig worden nagegaan of een kledingstuk aanwezig is in het magazijn. Zodoende gaat de klant niet met lege handen naar huis en loopt de winkel de koop niet mis.


- einde persbericht -

Over Texas Instruments
Texas Instruments (TI) is een internationale producent van halfgeleiders en 's werelds belangrijkste ontwerper en leverancier van digitale signaalverwerking en analoge technologieën. Daarmee verschaft het bedrijf de motoren voor de digitalisering van de elektronica. TI heeft zijn hoofdkantoor in Dallas (Texas) en produceert ook sensoren en besturingselementen, educatieve en productiviteits-verhogende software en oplossingen voor digitale beeldverwerking. TI heeft productie- of verkoopvestigingen in meer dan 25 landen. In 1991 bracht TI als eerste internationaal opererende halfgeleiderproducent een RFID-systeem op de markt. Kijk voor meer informatie over producten en diensten van Texas Instruments op www.ti.com

Over TI-RFID?
Texas Instruments Radio Frequency Identification Systems (TI-RFID?) is ontwikkelaar en producent van beproefde (RFID-)oplossingen die in uiteenlopende soorten applicaties worden gebruikt. Texas Instruments was met de oprichting van TI-RFID? in 1991 de eerste internationale producent van halfgeleiders die RFID-systemen op de markt bracht. Voor meer informatie: www.ti-rfid.com

Persinformatie
Marga Klinkhamer
Texas Instruments
Telefoon (0546) 87 93 00
E-mail m-klinkhamer@ti.com

Marlous Löffelman
Jeronimus|Wolf BV
Telefoon (0344) 677 300
E-mail marlous@jeronimus-wolf.nl

Deel: ' Internationaal succes voor Texas Instruments met Prada '
Lees ook