Internationaal Uien Congres in het Zeeuwse Middelburg


Niet zomaar een ui...

MIDDELBURG, 20151014 -- Onze nationale ui is een triomf van teelt en logistiek. Op de wereldwijde exportmarkt van uien is de Hollandse ui met 15% marktaandeel onbetwist marktleider. Hollandse kwaliteitsuien zijn qua volume met 1,3 miljoen ton teelt en 1 miljoen ton export veruit het grootste product van de Nederlandse groentesector. Nederland is dit jaar gastheer van de 15e editie van het jaarlijks terugkerende Europese uiencongres Euronion. Het Comité Uienhandel van GroentenFruit Huis heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt voorafgaand aan Euronion een Internationaal Uien Congres te organiseren.

Dit congres vindt plaats op maandag 19 oktober vanaf 16.00 uur in het Zeeuwse Middelburg. Voor deze internationale editie zijn vooraanstaande sprekers uit Duitsland, Verenigde Staten van Amerika en Denemarken uitgenodigd om innovatieve trends en ontwikkelingen op het gebied van teelt en logistiek te belichten. Daarnaast zal de Europese oogstprognose voor 2015 aan de media worden gepresenteerd.

[Foto: Onthulling van de nieuwe mondiale identiteit van de Hollandse ui.]

Voorafgaande aan het congres zal de nieuwe mondiale identiteit van de Hollandse ui worden gelanceerd door Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de provincie Zeeland. Met ‘Niet zomaar een ui…’  wordt door de Nederlandse uienketen een stimulans gegeven aan de versteviging en verdere uitbouw van de mondiaal sterke marktpositie.

Fotobijschrift: Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland lanceert de nieuwe mondiale identiteit van de Hollandse ui.

Pers die verslag wenst te doen, kan zich aanmelden op www.holland-onions.com/subscribe. Hier wordt ook het congresprogramma gepubliceerd. Er is mogelijkheid tot een interview met een of meerdere sprekers.


Deel: ' Internationaal Uien Congres in het Zeeuwse Middelburg '
Lees ook