Voorzitter Schot: ‘Alkmaar heeft laten zien dat het netwerk werkt’

P E R S B E R I C H T

Voorzitter Schot: ‘Alkmaar heeft laten zien dat het netwerk werkt’

Team Alkmaar wint zes gouden, acht zilveren en drie bronzen medailles

ALKMAAR – Zelfs toen de muziek gisteravond tijdens de sluitingsceremonie van de International Children’s Games nog wat harder werd gezet en het party time had kunnen worden, was geen kind meer van zijn plaats te krijgen. Vier dagen sporten en feesten had zijn tol geëist. De duizend vrijwilligers en de bestuursleden van het organiserende Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) keken met voldoening terug op dit huzarenstukje dat in bijna een jaar is neergezet. Alkmaar heeft laten zien dat het netwerk werkt’, zei voorzitter Schot gisteravond.

Niet alleen zijn vriendschappen gesloten tussen de kinderen onderling ( twee judoka’s uit Ukraine en Schotland bespraken zaterdag in alle rust hun wedstrijd op de tribune), maar ook werd fantastische mooie sport gezien en geweldige prestaties geleverd. Een groot aantal is zeker kandidaat om ooit naar de Olympische Spelen te gaan.

Ook het team Alkmaar heeft geweldig gepresteerd. Zo gingen de voetbalmeiden en de volleybalmeiden met goud naar huis en namen de jongens op de 4 x 100 vrij goud mee naar huis. Ook judoka’s Kay Poland Isabel Wiebers en Ivo Schuit wonnen het goud! Zilver was er voor het jongens volleybalteam, de meisjes bij het beachvolleybal, de jongens turnploeg en ook weer bij het judo hadden Naomi de Graaf, Dylan van der Kolk, Mike Vlaar en Kayleigh Smit een zilveren medaille. Bij het zwemmen werd een zilveren medaille gewonnen op de 4 maal 100 meter voor mannen.

Brons werd gewonnen door de jongens bij het beachvolleybal, het tennis dubbel voor de jongens en won Demi Traas brons bij het judo.

Sportief

De sportiviteitsprijs werd gisteravond uitgereikt aan de Oostenrijkse volleyballer Liam Ochaya. Volkomen verbouwereerd werd hij op het podium geroepen en werd daar gehuldigd voor zijn sportieve opstelling tijdens en rond de wedstrijden. En dat is ook waar het Internationale Comité voor ijvert. Sportiviteit, kameraadschap en onderlinge begrip van jongeren voor elkaar en elkaars cultuur.

Voorzitter Rasch benadrukte met name dit item gisteravond nog eens extra. ‘Wij hebben het geweldig gehad in Alkmaar. Zijn gastvrij onthaald, hebben geweldige sport gezien, met elkaar aan een lange kaastafel gezeten. Het was indrukwekkend. En ja, er is wel eens wat. Jongeren zijn tegenwoordig meer verwend en vinden dan het slapen met elkaar in zo’n Sportdorp niet altijd even comfortabel. Maar alles is uiteindelijk allemaal goed gegaan en er hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden. Zij zullen dit nooit vergeten. En dat is wat wij nastreven’.

Vandaag vertrekken de laatste teams naar Schiphol of met de bus naar huis. Erg luidruchtig zal het niet worden. De jongeren zijn ondergedompeld in en rond Alkmaar. Hebben samen gesport, gegeten, gefeest, een klein beetje cultuur gesnoven en met elkaar heel veel pins uitgewisseld. Want bij de Children’s Games heeft elke stad zijn eigen speldje. Het is elk jaar weer een sport daarvan zoveel mogelijk te veroveren. Als herinnering aan een mooie tijd die je nooit meer wil vergeten. Zelfs de vrijwilligers ‘spaarden’ de afgelopen dagen deze pins. Want, hoewel het hard werken was en weinig slapen, beleefden ook zij een geweldige tijd.

Foto onderschrift: Een deel van het team Alkmaar gehuldigd door ICG voorzitter Rasch en een vertegenwoordiger van het ICG Taipeh waar volgend jaar de Games worden gehouden.

Deel: ' International Children’s Games in Alkmaar afgesloten '


Lees ook