Arnhem, 13 maart 2001

Wedstrijd precisievliegen " International Ladiescup 2001" trekt vele vrouwelijke vliegers uit de hele wereld naar Nederland.

Op 17, 18 en 19 Augustus 2001 zal op het Nederlandse vliegveld Teuge bij Apeldoorn de 4e International Ladiescup 2001 worden gehouden.

Het evenement wordt elke 2 jaar georganiseerd en omvat o.a. een wedstrijd precisievliegen uitsluitend voor vrouwelijke vliegers.

Vrouwelijke vliegers kunnen meedoen als gezagvoerder of als leerling-vlieger. Mannelijke navigatoren, instructeurs, waarnemers en passagiers zijn uiteraard van harte welkom.

Het rally-weekend dat voorheen gehouden werd op de luchtmachtbasis Eindhoven vormt een verzamelpunt voor alle vrouwelijke vliegers uit de hele wereld. Zo zijn er al aanmeldingen uit Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Engeland en zelfs al uit Mexico en de Verenigde Staten.

Het voornaamste doel van de Ladiescup is het stimuleren van vrouwelijke piloten om deel te nemen aan luchtvaartevenementen en wedstrijden. Naar verwachtingen zullen zo'n 50 teams meedingen naar de "Grand Prix", de Breitling International Ladiescup Trofee.

Het ILC-weekend zal van start gaan op vrijdag 17 Augustus met een aankomst-competitie gevolgd door een doellanding op het vliegveld Teuge. Na aankomst zullen toestel en crew worden beoordeeld in het licht van de Prix d'Elegance. Alle deelnemende equipes zullen door de leden van het ILC-comite persoonlijk worden verwelkomd.

Zaterdag 18 Augustus vormt de belangrijkste wedstrijddag. Het programma omvat o.a. een briefing, een navigatie/planning test, een rally-vlucht van ongeveer 150 km en wederom een doellanding op het vliegveld Teuge. De feestavond, waarin een diner met gasten en sponsors en de officiele prijsuitreiking door o.a. minister Jorritsma, zal worden afgesloten met de grootste ILC-party ooit gehouden.

Op zondag 19 Augustus zal met het vertrek van de deelnemers het ILC-weekend worden afgesloten.

www.ladiescup.nl

Lineke Ovink Danielle Hooijmans

Lineke@ladiescup.nl Danielle@ladiescup.nl

International Ladiescup Persbureau

Bronbeeklaan 14

NL-6824 PG Arnhem

Nederland

Tel: +31 (0)26 3646 358

Fax: +31(0)26 3646 358

Deel: ' International Ladiescup 2001 precisievliegen op Teuge '
Lees ook