Amstelveen, donderdag, 29 juli 1999

International Music Joint Venture breidt systeem uit met Protonet

De oprichters van de International Music Joint Venture (IMJV) in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben vandaag bekend gemaak Protonet toe te voegen aan hun toenemende lijst met internationale technologische instrumenten die ten dienste staan van muziekauteurs en auteursrechthebbenden.

De auteursrechtenorganisaties ASCAP, Buma/Stemra en de MCPS-PRS Alliantie (de IMJV partners) kondigen aan dat de IMJV het netwerk database instrument Protonet zal gaan toepassen. Protonet is gebaseerd op gangbare internet browsers en stelt auteursrechtorganisaties in staat bepaalde informatie onderling te verbinden daarbij gebruik makend van CIS (Common Information System) standaards. ASCAP is al een deelnemer van het eerste uur in het Protonet programma.

Het toepassen van Protonet versterkt het standpunt van de IMJV om CIS standaards en instrumenten te gebruiken. De IMJV:


· voorziet in een Shared Service Centre dat in plaats moet komen van de individuele back office systemen van de deelnemers en dat gebruik zal maken van de nieuwste generatie van systemen;
· levert uitgevers het voordeel op dat zij hun werken en overeenkomsten slechts eenmaal hoeven te registreren en deze informatie wordt dan doorgesluisd naar de Works Information Database (WID);
· verwerkt kerngegevens om gebruiksgegevens te verzamelen en te koppelen.

De directeuren John LoFrumento (ASCAP), Cees Vervoord (Buma/Stemra) en John Hutchinson (MCPS-PRS) stellen met genoegen vast dat de ontwikkeling van het innovatieve Shared Service Centre van de IMJV standaardisering en informatie uitwisseling tussen muziekauteursrechtenorganisaties bevordert:

"De IMJV ondersteunt nogmaals ten volle deze initiatieven in de internationale auteursrechtenwereld en beschouwt Protonet als een welkom instrument binnen de CIS. Op termijn zal dit verbindingen kunnen leggen tussen het SSC, namens de IMJV partners, en andere auteursrechtenorganisaties. Daarmee is het weer een voorbeeld van onze volle steun aan de CIS standaards en toepassingen. Bovendien is het een voorbeeld van de opmerkelijke voortgang die wij hebben kunnen boeken door samen te werken en ervaring en technologische ontwikkelingen te delen."

De IMJV kondigde ook aan dat de IMJV partners hun vertegenwoordiging bij internationale technische forums zoals CIS en SDMI zullen gaan coördineren en efficiënt zullen toepassen. Dit wordt gezien als een volgende stap naar het totstandkomen van een volwaardig IMJV * het vermijden van dubbele inspanningen en dubbele kosten.

De IMJV, die open staat voor alle erkende muziekauteursrechtenorganisaties, is nu volgens schema in zijn derde fase van ontwikkeling.

Deel: ' International Music Joint Venture breidt uit met Protonet '
Lees ook