Gemeente Zwolle

Print pagina

International Stallion Show


Datum uitgave: 18-02-2003

Onderwerp: sport

De voorbereidingen voor de International Stallion Show, in de regio beter bekend als de Zwolse Paardendagen, zijn weer in volle gang. Het internationale hengstenconcours dat jaarlijks plaatsvindt in de IJsselhallen wordt dit jaar van 19 tot en met 23 februari gehouden. Het programma biedt dit jaar een aantal bijzondere onderdelen.

Woensdagavond 19 februari zullen de tribunes van de IJsselhallen weer afgeladen zijn met enthousiaste tuigpaardliefhebbers tijdens de International Stallion Show. Het programma ziet er veelbelovend uit. Ben Schaap zal een tandemdemonstratie geven en de HBC Stal uit Zwolle komt met zijn goedgekeurde hengsten in de piste. Tevens zullen er Friese tuigpaarden en hackneys voor de wagen gespannen worden. Lammert Haanstra zal bovendien een interessante clinic verzorgen met tuigpaarden aan de longe. Alle bezoekers die op houten klompen komen krijgen 50% korting en betalen slechts 5,-- in plaats van 10,--.

Harleys in de IJsselhallen
Leren jassen, lange haren, tatoeages, maar vooral grote, zware, brullende motoren. Op vrijdagavond 21 februari stelt Harley World Amsterdam motoren beschikbaar voor een 'Ride and Bike'-rubriek. Tussen de springfinales door zal een aantal teams van ruiters en bekende paardenmensen het met paarden en motoren tegen elkaar opnemen. In zo kort mogelijke tijd moeten ruiter en paard een springparcours afleggen en de motorrijder op zijn Harley Davidson een behendigheidsparcours.

De dressuuravond tijdens de International Stallion Show Het weekend van 22 en 23 februari 2003 staat volledig in het teken van de dressuur. Zaterdag en zondag zullen de beste nationale en internationale hengsten strijden om de felbegeerde titels van Future, Young, Promising en Best Stallion Dressage. De zaterdagavond is ook dit jaar weer gereserveerd voor de dressuuravond. Vanaf 18.30 uur wordt de internationale Grand Prix, waarin de combinaties zullen strijden om een plaats in de finale van zondag, afgewisseld door diverse showblokken. Zo zal het afscheid van Gestion TCN Partout met Anky van Grunsven plaatsvinden. Nederlands kampioene Ellen Bontje zal een interessante clinic geven, waarin ze haar manier van rijden en omgang met paarden aan het publiek zal proberen uit te leggen. Tevens zal de nieuwe jaargang goedgekeurde hengsten zich in de piste begeven onder deskundig commentaar van Frenk Jespers.

Voor het volledige programma kunt u kijken
op www.zwollestallionshow.nl

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 20-02-2003 tot 26-02-2003

Deel: ' International Stallion Show in Zwolle '
Lees ook