( BW)(CHANGI-MOTORSPORTS-HUB) Singapore nodigt internationale consortia uit in te schrijven op Azi’s eerste gentegreerde motorsport- en vrijetijdscentrum van wereldklasse

Motor Sports Writers

SINGAPORE--(BUSINESS WIRE)--Mar 31, 2009--

De sportraad van Singapore (Singapore Sports Council, SSC) heeft vandaag een aanbesteding bekendgemaakt waarbij internationale consortia een unieke mogelijkheid wordt geboden om de Changi Motorsports Hub (CMH) te bouwen en te beheren. De CMH, dat hard op weg is een motorsportbestemming en entertainmentcentrum van wereldklasse te worden, zal beschikken over eersteklas motorsportfaciliteiten en voorzieningen voor motorsportfans, ondernemers, consumenten en toeristen.

De CMH wordt gebouwd op een kavel van 41 hectare aan de kust, vlakbij Changi Airport en er zullen snelle verbindingen komen naar de belangrijkste toeristische trekpleisters en monumenten van de stad, maar ook naar het belangrijkste handelscentrum. De CMH, die naar verwachting eind 2011 klaar zal zijn, krijgt een permanent racecircuit van ten minste 3,5 kilometer langs de kust, met een permanente overdekte tribune voor ten minste 8000 toeschouwers, die vrij zicht hebben op het gehele circuit.

De CMH is een belangrijk project dat is genitieerd door de overheid van Singapore na het succes van Singapore’s eerste FORMULA 1™ nachtrace, die internationaal direct juichend ontvangen werd en van Singapore in Azi een vooraanstaand land heeft gemaakt op het gebied van motorsport. Nu de race tot 2012 een belangrijke plaats inneemt op de lokale motorsportkalender, wil de overheid hiervan profiteren door de stadsstaat te ontwikkelen tot regionaal sport- en entertainmentcentrum. CMH is een groot project dat past in het streven van de overheid naar een sportindustrie met een waarde van S$2 miljard in 2015 en zal bijdragen aan het bereiken van het doel van het creren van aan sport gerelateerde werkgelegenheid voor 20.000 mensen.

CMH zal onderdak bieden aan haar eigen “racing academy” en zal dienst doen als regionaal trainings-, en onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor de motorsport. De CMH zal optreden als gastheer voor verschillende belangrijke internationale motorsportwedstrijden – waaronder de Fdration Internationale de l’Automobile (FIA) Grade 2 race – maar ook voor MICE-evenementen (“Meeting”, “Incentive”, “Conference” en “Exhibition”).

De aanbesteding voor de Changi Motorsports Hub is vanaf 30 maart 2009, 15.00 uur (Singapore-tijd), beschikbaar bij de SSC.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Singapore Sports Council
Cassandra Kong (Mw.), +65 6500 5350
Manager
Corporate Communications Division, kantoor CEO
cassandra_kong@ssc.gov.sg
of
LEWIS PR
Joanie Koh (Mw.), +65 6534 7250
cmh@lewispr.com

Deel: ' Internationale aanbesteding eersteklas motorsportcentrum in Singapore '
Lees ook