Internationale breiers op de Nederlandse Breidagen in Rijswijk


RIJSWIJK, 20170510 -- Op 19 en 20 mei 2017 vinden de Brei- en Haakdagen weer plaats in de Broodfabriek in Rijswijk (ZH). Steeds meer buitenlandse breiprofessionals, winkels en liefhebbers van breien en haken, vinden de weg naar dit Nederlandse brei- en haakfestival. Deze editie zijn de ontwerpster Donna Smith van de Shetland eilanden en de Noorse Annemor Sundbø aanwezig.

[Foto: Janet Vermist] Foto: Janet Vermist

De Brei- en Haakdagen is niet alleen een beurs maar ook een evenement met een unieke brei- en haakbeleving. Er zijn zo’n 65 winkels en bedrijven uit heel Europa die deelnemen aan het marktgedeelte. In de huidige tijd van webwinkels is het belangrijk om jezelf ook te laten zien op beurzen. De bezoekers kunnen zijn of haar hart ophalen aan de vele garens en patronen en nieuwe producten die er te zien en te koop zijn.

Donna Smith, afkomstig van Shetland, is de hoofdgast. Donna is een bekende ontwerpster en breister, ze geeft les in binnen- en buitenland. In 2015 was ze ‘patron’ van de Shetland Wool Week waarvoor ze het bekende patroon ‘Baa-ble-hats’ heeft geschreven. Donna geeft dagelijks een gratis toegankelijke lezing, en maar liefst drie verschillende workshops met specifieke Shetland technieken.

Uit Noorwegen is Annemor Sundbø te gast op zaterdag 20 mei. Ze geeft om 12.00 uur een lezing over haar ‘voddenfabriek’ en zoektocht naar oud-Noorse brei-schatten die ze daar aantrof. Er worden de hele dag door lezingen gegeven welke voor bezoekers gratis te volgen zijn. Naast Annemor en Donna wordt hierin ook aandacht besteed aan de Hollandse breigeschiedenis en technieken.

Tijdens de breidagen is er een wereldwijde lancering van een nieuwe haak-app. Voor het eerst kan het publiek kennis maken met ‘Megurumi’, een web-app om zelf een amigurumi pop te ontwerpen en het haakpatroon hiervoor te genereren. Ontwerpster Leslie Eisinger introduceert de app en laat de mogelijkheden en diverse voorbeelden zien.
De handwerkwereld blijkt steeds innovatiever te zijn, ook de Belgische ontwerpster Annelies Baes geeft een inkijkje in de manier waarop zijn haar haakpatronen maakt. Ze neemt de (mede)ontwikkelaar van het programma mee om hierover te vertellen en eenieder kennis te laten maken met dit gratis programma.

Uiteraard is het uitgebreide programma op de website na te lezen.

Nederlandse Breidagen
19 & 20 mei 2017 in de Broodfabriek, Volmerlaan 12 te Rijswijk (ZH)
Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur
Entree: € 9,00 per dag of € 17,00 voor beide dagen
Website: www.breidag.nl
De nederlandse breidagen is tevens te volgen op Twitter en Facebook en Instagram


Deel: ' Internationale breiers op de Nederlandse Breidagen in Rijswijk '
Lees ook