Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Internationale interesse voor 12e Windesheim-toernooi

De 12e editie van het Windesheim-schaaktoernooi belooft spannend te worden. Niet minder dan 7 grootmeesters, waaronder één vrouwelijke, hebben hun deelname toegezegd. Op papier is Vadim Milov uit Zwitserlandd e sterkste. Hij zal echter sterke tegenstand krijgen van Savchenko, Fridmans, Shcekatchev, Georgiev, Mikhalchishin en Mitkov. Ook Inna Gaponenko en Viesturs Meijers behoren tot de kanshebbers. Met nog enkele dagen te gaan staat het aantal deelnemers op 123. Daarmee wordt het aantal deelnemers van vorig jaar (98) ruimschoots overtroffen.

Opvallend is dat ook dit jaar de belangstelling uit het buitenland groot is. Zo hebben zich 23 Deense jongens en één meisje van een schoolinternaat ingeschreven. Op vrijdagavond 7 maart gaat het jaarlijkse hoogtepunt van het Zwolse schaakleven van start. Op zaterdag 8 maart worden drie ronden gespeeld, waarna op zondag 9 maart de twee laatste ronden worden gespeeld. Er wordt gestreden om een prijzenpot van in totaal circa 4000 Euro. Hiermee is het Windesheim-weekendtoernooi één van de zwaarst gedoteerde toernooien van Nederland.
Zoals al uit de naam blijkt, is de Windesheim Hogeschool hoofdsponsor, maar ook KPMG, Zalsman Grafische bedrijven, IJssel Technologie en het Campanile hotel Zwolle hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Het toernooi heeft onderdak gevonden in de Windesheim Hogeschool (gebouw G). Iedereen die de schakers van dichtbij wil zien is van harte welkom.

---

Zoekwoorden:

Deel: ' Internationale interesse voor 12e Windesheim-toernooi, Zwolle '
Lees ook