Internationale Red Dot awards voor Nederlandse ontwerpers


AMSTERDAM, 20101219 -- Op 8 december 2010 werden de internationale Red Dot awards 'communication 2010' uitgereikt in het Red Dot designmuseum Nordreihn Westfalen. Meer dan 900 ontwerpers en opdrachtgevers waren aanwezig bij dit jaarlijks terugkerende festijn in het indrukwekkende museum voor design in de voormalige kolenmijn Zollverein in Essen. Uit 44 landen meer dan 6300 inzendingen. De Nederlandse bureaus die in de prijzen vielen: studio Dumbar, Fabrique, atelier van Gog, Denise Ghering, studio Marise Knegtmans, Koeweiden Postma, Lava, Polka Design, Rene Put, Total Identity, studio Wennenkendonk en Zuiderlicht. Bureau G2K won met de verkiezingsaffiches 'D66 YES' de Red Dot 'best of the best' award.

Jurylid Niels Schrader: 'De jury wordt uitgenodigd de inzendingen kritisch te beoordelen op innovatieve stromingen en om vernieuwende ideen te ontdekken.'

Niet alleen voor de ontwerpers maar ook voor de opdrachtgevers is een Red Dot award een bekroning en daarmee een investering in publiciteit en aandacht in de pers via de tentoonstelling, de online presentatie en de indrukwekkende catalogus. Deze publicaties komen onder de aandacht van een breed internationaal publiek.

Opdrachtgevers kunnen sinds dit jaar voorgedragen worden voor de categorie 'client of the year'. De Nederlandse opdrachtgevers van de prijswinnende bureaus zijn onder andere Albert Heijn, Anne Frankstichting, Amsterdam Sinfonietta, Ando, Brainport Eindhoven, D66, Dance Works Rotterdam, De Balie Amsterdam, DesignKaas, Elco Extension, Fotografen Federatie, Haags Wonen, Muziek Centrum Nederland, Ed Nijpels (NLingenieurs), Royal Philips Electronics, Pulchri Studio, Sieboldhuis, TNT post, The Netherlands Consulate Dsseldorf, Universiteit Twente, van Beem & van Haagen, Van Houtum bv, Winford College en WonderWood.

Audi AG is dit jaar uitverkoren tot 'client of the year'. De award voor 'the best design team of the year' op het gebied van communicatie design is uitgereikt aan BBDO Duitsland.

De tentoonstelling is nog te zien tot 9 januari 2011 in het Red Dot designmuseum Zollverein in Essen, Duitsland. Een voorproefje vindt u op; www.red-dot.org


Deel: ' Internationale Red Dot awards voor Nederlandse ontwerpers '
Lees ook