Ingezonden persbericht

Persbericht
14 mei 2002

Aangifte tegen Peter Storm, redacteur De Socialist STOP DEMONISERING VAN LINKSE ACTIVISTEN

De aangifte die de advocaten Spong en Hammerstein hebben ingediend tegen Peter Storm is een schandalige aanval op democratische rechten, op de uitingsvrijheid van antiracisten en links in het algemeen, en van socialisten in het bijzonder. Door Peter Storm te beschuldigen van het aanzetten tot haat jegens Fortuyn - een week na diens dood - wordt een verband tussen diens woorden en de moord gesuggereerd. Dat is smaad.

Door Peter Storm op deze manier publiekelijk aan te vallen, in een klimaat waarin op straat en op websites al 'dood aan links' geroepen wordt, waarin leden van de Internationale Socialisten en anderen met de dood worden bedreigd, brengen ze hem en andere linkse activisten in direct fysiek gevaar. Dat is bedreiging met geweld.

Door een aanval te openen vanwege het schrijven van een artikel waarin met kracht van argumenten wordt uitgelegd dat Haider en Fortuyn wel degelijk politieke soortgenoten waren, plegen de advocaten een aanslag op de rechten van iedereen die zich kritisch over rechts en uiterst-rechts wil uitlaten en de verdere verrechtsing met de kracht van argumenten en massale actie wil tegengaan. Dat is een aanval op persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van organisatie.

Vanwege smaad, bedreiging en vanwege deze poging om de uitingsvrijheid van linkse activisten te knevelen, verdienen de advocaten het om zelf voor de rechter gesleept te worden. De Internationale Socialisten roepen iedereen op om zich luid en duidelijk uit te spreken tegen deze schandalige poging om links te criminaliseren en te demoniseren.

Internationale Socialisten

Persvoorlichter: 06-24751961 (Pepijn Brandon)
Peter Storm is te bereiken via: 06-12644753

Zoekwoorden:

Deel: ' Internationale Socialisten stop demonisering linkse activisten '
Lees ook