PERSBERICHT

Internationale toppers van start tijdens breda hippique

Breda Van 11 t/m 14 juli vindt Breda Hippique plaats. De voorbereidingen voor dit grote hippische outdoor evenement zijn in volle gang. De inschrijvingen voor de diverse sportprogramma's zijn inmiddels grotendeels bekend. In alle disciplines zal een sterk (inter-)nationaal deelnemersveld aan de start verschijnen. De vlaggen van 19 landen kunnen aan het hoofdterrein worden geplaatst.

Als favoriet voor de overwinning in de internationale CCI** eventing, op basis van zijn positie op de internationale FEI ranking, is Andreas Dibowski(GER), onlangs nog winnaar van het CIC in Bonn Rodderberg en 4de in de viersterren CCI van Badminton. Uit Engeland komen ook een tweetal kanshebbers, Lucinda Fredericks die dit jaar de CCIO van Punchestown (IRL) won en haar man Clayton Fredericks. Voor Nederland is Alice Naber-Lozeman de belangrijkste troef. Alice won in 2000 het NK in Breda en was derde overall. De Cross Country by Land Rover op vrijdag zal het hoogtepunt vormen voor de meer dan 65 deelnemers en het aanwezige publiek. Er is een nieuw en uitdagend parcours neergezet door parcoursbouwer Tony Mc Pherson. Voor het publiek zal de cross prima te volgen zijn omdat deze in een lus om het hoofdterrein is neergelegd en een aantal hindernissen worden gebruikt die zaterdags ook door de deelnemers aan de Royal Cosun Marathon (vierspan) zullen moeten worden genomen. Het Nederlands Kampioenschap zal worden beslist op zaterdag als het laatste onderdeel, het springen, op het programma staat. Eén van de belangrijkste kanshebbers is Alice Naber Lozeman, die onlangs met haar paard Private X Press Kiwi als eerste Nederlandse de viersterren CCI van Badminton uitreed en eindigde op een verdienstelijke 39e plaats.

De internationale vierspanwedstrijden hebben de laatste jaren een strijd gekend tussen IJsbrand Chardon (NED) en Thomas Eriksson (S). De laatste won de laatste twee edities van Breda. In hetzelfde weekend als Breda Hippique vinden tevens internationale vierspanwedstrijden plaats in het Franse Saumur, maar de wereldtop heeft en masse gekozen voor Breda Hippique. Naast IJsbrand Chardon en Tomas Eriksson zullen ook tweevoudig wereldkampioen Felix Brasseur (BEL), Michael Freund (GER), Chester Weber (USA), Daniël Würgler (SUI) en Ton Monhemius en Harry de Ruyter voor Nederland deelnemen. De vierspanwedstrijden in Breda zijn één van de laatste krachtmetingen voor de Wereldruiterspelen van Jerez dit jaar in september.

Vanaf vrijdag 12 juli zullen nationale toppers als Leon Thijssen, Wil Schellekens, Erwin Bos, Koen Leemans en Henrik Ankarcrona van start gaan in de diverse nationale springrubrieken. Het nationale springen beleeft haar hoogtepunt op zondag in de Grote Prijs van Breda 750. Daarnaast zullen op vrijdag enkele Nederlandse beloften voor de toekomst van start gaan in de door PonyClub aangeboden springrubriek voor de Nederlandse A en B Selectie. Ook hier is het spannend, want kort daarop vindt het EK voor ponyruiters plaats in het Belgische Lanaken. Op Breda Hippique wordt op nationaal niveau gedressuurd in verschillende rubrieken, variërend van ZZ-zwaar tot de Rabobank Prix St. George op zondag. Bekende namen die van start gaan in de dressuur zijn Petra van Esch, Ans Fonken Moll, Frans Stokkermans en Ilja Camfferman. De dressuurwedstrijden zullen worden verreden in een apart daarvoor aangelegd 'dressuurstadion', waar in twee ringen zal worden gestreden.

Breda, 25 juni 2002
Stichting Breda Hippique
Postbus 7093
4800 GB Breda
e-mail: info@bredahippique.nl


---
Voor verdere informatie t.b.v. de redactie:
Mevrouw Karin van den Berg: 06-15 62 11 20
e-mail: pers@bredahippique.nl

Deel: ' Internationale toppers van start tijdens breda hippique '
Lees ook