Persbericht

Internet bedrijf Millidian is Starter van het Jaar 1999

Rotterdam, 15 december 1999

Op 9 december jl. is Millidian als beste geëindigd in de Business Plan Contest 1999. Millidian, een idee van ir. Jurgen Appelo, richt zich op de vervaardiging van on-line opiniepeilingen in de vorm van hitlijsten. Op http://www.global100.com vinden bezoekers top 100 overzichten van de populairste muziek, films, games, celebrities en websites. Deze internationale hitlijsten worden samengesteld op basis van stemformulieren op de website en worden vooral gepositioneerd als entertainment voor de deelnemers.

De Business Plan Contest werd georganiseerd door VNO-NCW, De Baak, ING, KPMG, Jong Management en Thinktank. In deze wedstrijd werden honderden ondernemingsplannen aan een strenge selectie onderworpen, waarna 6 finalisten om de titel "Starter van het Jaar" konden strijden. De jury, die o.a. bestond uit directeuren Van der Hoeven (ING Bank) en De Wit (KPMG) en Tweede Kamerlid Wijn (CDA), prees het unieke concept van Millidian en de kwaliteit van het ondernemingsplan. De jury gaf aan dat Millidian first mover is in een zelf-gecreëerde markt, waarin het bedrijf snel op mondiaal niveau groot kan worden.

Op 14 december is de nieuwe website Global100.com de test-fase ingegaan. Global100.com is een voortzetting van de website WorldCharts.com, een uit de hand gelopen hobby die maandelijks enkele honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld trekt. In tegenstelling tot http://www.worldcharts.com zullen op Global100.com de hitlijsten 24 uur per dag bijgewerkt worden. Bovendien wordt het aantal lijsten op den duur sterk uitgebreid. Aan de nieuwe website en software is inmiddels ruim een jaar gewerkt. De test-versie toont vooralsnog een klein deel van de functionaliteit die gedurende volgend jaar voor het publiek beschikbaar zal komen.

De inkomsten voor Millidian bestaan uit advertentie-inkomsten en sponsoring. Dit kan volgend jaar uitgebreid worden met inkomsten uit licenties (off-line publicatierechten), verhuur van de geavanceerde engine (aan andere websites), verkoop van gespecialiseerde content (real-time hitlijsten voor talloze onderwerpen), en verkoop van gedetailleerde marketing data (queries, correlaties en consumentenprofielen).

Niet alleen de jury van De Baak heeft het volste vertrouwen in de toekomst van de website Global100.com. Deze maand heeft Human Capital Development Fund, een fonds van informal investors in Amsterdam, een belang verworven in Millidian BV, in ruil voor een significante investering. De eerste medewerkers komen binnenkort in dienst en er wordt druk gezocht naar meer talenten op het gebied van Visual Basic, COM, SQL Server, Windows NT en web design.

Meer informatie kunt u vinden via http://www.global100.com/contact.asp en via onderstaande contactgegevens.

Millidian
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam
Tel: (010) 4155161 / (010) 2900507
Fax: (010) 2900513
Email: jurgen@millidian.com

Deel: ' Internet bedrijf Millidian is Starter van het Jaar 1999 '
Lees ook