P E R S B E R I C H T

Internet-betaaldienst van Bibit voor het eerst in het buitenland toegepast

Internationaal betalen van Internet-bestellingen nu ook met Belgische betaalmethoden mogelijk

Bunnik, 25 augustus 1999 - De Internet-betaaldienst van Bibit Billing Services is in België door de Belgische partner Icon ingezet op de website van het dagblad De Standaard (www.standaard.be). Hiermee heeft Bibit de eerste Belgische klant aangesloten. De betaaldienst van Bibit maakt het mogelijk om zowel de lokale als de internationaal gangbare betaalmethoden te gebruiken voor aankopen via Internet. Doordat het systeem van Bibit de betaalmethoden uit verschillende landen ondersteunt, kunnen ook met lokale betaalmethoden internationaal betalingen worden verricht. Voor Internet-winkeliers betekent dit een aanzienlijke vergroting van hun doelgroep.

Eveneens met behulp van partners wil Bibit activiteiten ontplooien in andere Europese landen, in eerste instantie in Duitsland, Zweden, Finland en Groot-Brittannië. Ook in deze landen zullen de meest gangbare lokale betaalmethoden worden ondersteund. Tot de beoogde partners van Bibit behoren bouwers van digitale winkels, financiële instellingen en bedrijven die zich bezighouden met webhosting en het bouwen van websites.

Bibit is één van de eerste bedrijven in Europa die internationale oplossingen ontwikkelt voor de complexe betaalperikelen van winkeliers op het Internet. De Payment Service van Bibit ondersteunt naast de bekende creditcards ook lokale betaalmethoden, zoals Proton en bankoverboeking in België, I-Pay en Rabobank Direct Betalen in Nederland, alsmede overboekingen en incasso's in Duitsland. Met de Payment Service van Bibit kunnen webwinkeliers klanten in de betaalmethode en taal van hun eigen land bedienen, vaak tegen lagere kosten dan met creditcards het geval is. Organisaties kunnen hierdoor zonder grote inspanningen internationale verkopen via Internet realiseren, met ondersteuning van verschillende betaalmethoden.

Nieuw voor Bibit en De Standaard is de ondersteuning van de Belgische Proton-chipkaart. In samenwerking met Banksys en Element heeft Bibit deze betaalmethode opgenomen in de lijst van ondersteunde methoden. Met de integratie in de Bibit Payment Service komt de Proton-betaalmethode ook beschikbaar voor de meer dan 60 Nederlandse webshops die klant van Bibit zijn. Dit betekent bijvoorbeeld dat Belgische consumenten met de Proton-chipkaart op de website van de Free Record Shop - de Nederlandse leverancier van ondermeer CD's en videofilms - kunnen betalen.

Integratie met webshop
De e-business architect Icon uit Brussel heeft de integratie van de Bibit-betaaldienst met de website van
De Standaard verzorgd door het bestel- en betaalproces aan te sluiten op het backoffice-systeem. De daadwerkelijke aflevering van de bestelling - waarbij ook DHL betrokken is - wordt automatisch in gang gezet nadat een order is betaald. De klant kan daarna steeds de status van de orders opvragen via de website van DHL.

Over Bibit Billing Services B.V.
Bibit Billing Services is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1997. Bibit is gespecialiseerd in het verzorgen van betalingen en facturering over Internet. De Bibit Payment Service ondersteunt meer dan vijftien verschillende betalingswijzen via Internet, waaronder conventionele creditcardbetalingen en het nieuwe SET-protocol voor beveiligde transacties. Bibit is de belangrijkste leverancier van Internetbetaalsystemen in Nederland. Onder meer de Amsterdamse Effectenbeurs, de Volkskrant, Free Record Shop, Libelle, het Financieele Dagblad en Boeknet maken gebruik van deze systemen.

Bibit Billing Services B.V.
Kosterijland 70 - 7
3981 AJ Bunnik
Tel. 030 - 656 56 65
Fax. 030 - 65 64 464
Internet: https://www.bibit.com/

Deel: ' Internet-betaaldienst van Bibit in België toegepast '
Lees ook