JOB AUDIT

Internet recruiter benadert 10.000e kandidaat via internet

Internet-recruitment zet door

e-Webs, een van de eerste recruters die zich geheel op rekruteren via internet heeft gestort, heeft onlangs naar 10.000e kandidaat benaderd.

e-Webs bestaat sinds december 2000 en maakt gebruik van de grote job sites (o.a. Monsterboard, Jobbingmall, cvBank, NationaleVacatureBank, De Telegraaf en meer). e-Webs zoekt in de cv-banken van die sites voor haar cliënten.

De meeste job sites functioneren goed tot uitstekend volgens e-Webs. De grote sites hebben veel kandidaten, deze moet je hebben. De kleine, minder bekende sites hebben vaak minder cv-s maar toch vinden we daar ook vaak kwalitatief uitstekende kandidaten.

'Cv-s hebben op zich weinig waarde' zegt search-director Peter Visbeek. 'Persoonlijk contact, het maken van een goede 'match' is cruciaal'. e-Webs zegt toegang te hebben tot ongeveer 200.000 cv-s. De aanwas van nieuwe kandidaten is belangrijk, maar ook worden kandidaten benaderd die bijvoorbeeld 8 maanden geleden hun cv op internet hebben gezet.

'Wij menen dat een zeer grote doelgroep latent werkzoekend is,' zegt Michiel Stokman, recruitment-director. 'Dat wil zeggen dat men best van baan wilt veranderen, maar dat velen nu ook best goed zitten. Mensen kiezen niet louter voor geld, belangrijk is ook gevoel, aandacht, inhoud van de baan en natuurlijk verlofdagen en werktijden.'

e-Webs heeft haar succes te danken aan de prijs van haar dienst. 'Werven via internet is goedkoper dan via traditionele media' zegt Visbeek. 'Daarnaast nemen wij veel tijd en moeite over van onze klanten. Voor het behalen van succes is kennis van de wijze waarop kandidaten zich oriënteren van essentieel belang.'

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Michiel Stokman
e-Webs
PieterJacobszstraat 40
1012 HL Amsterdam
telefoon 020-5287430
telefax 020-5287431
email info@e-webs.nl


07 aug 01 17:50

Deel: ' Internet recruiter benadert 10.000e kandidaat via internet '
Lees ook