Ingezonden persbericht

Internet Security Systems biedt met Internet Scanner en RealSecure bescherming tegen 'Code Red'-worm

Wereldwijd al meer dan 250.000 servers geïnfecteerd door deze worm

Atlanta, Brussel, Hillegom, 24 juli 2001 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) biedt met RealSecure en Internet Scanner - op het netwerk gebaseerde beveiligingsanalyse-oplossingen - bescherming tegen de zich snel verspreidende 'Code Red'-worm. Deze worm heeft momenteel wereldwijd al ruim 250.000 webservers geinfecteerd. Volgens schatting zijn er zo'n zes miljoen kwetsbare systemen. X-Force, de R&D-afdeling van ISS, heeft al een maand geleden het mogelijke gevaar van dit virus onderkend en direct een update van de ISS-producten Internet Scanner en RealSecure beschikbaar gemaakt. Gebruikers die in het bezit zijn van de juiste update, zijn al sinds een maand beschermd tegen de 'Code Red'-worm.

X-Force van ISS is een team beveiligingsexperts dat zich ten doel heeft gesteld om bedreigingen van hackers tegen te gaan. Daartoe brengt het team voortdurend nieuwe preventie- en detectieoplossingen op de markt.

Internet Scanner (Vulnerability Assessment) en RealSecure (Intrusion Detection) van ISS zijn beide geintegreerde onderdelen van het RealSecure Protection Systems voor beveiligingsbeheer. Internet Scanner controleert webservers, de netwerkcommunicatie, besturingssystemen, routers, e-mail, firewalls en applicaties, en identificeert zwakke plekken die kunnen resulteren in ongeautoriseerde toegang tot het netwerk. X-Press update 4.10 van Internet Scanner werd uitgebracht op 20 juni 2001 en beschermt tegen de 'Code Red'-worm. Klanten kunnen de update downloaden via http://www.iss.net/eval/eval.php. RealSecure levert inbraakdetectie en -preventie. Om een optimale bescherming te bieden tegen de 'Code Red'-worm, kunnen klanten een user-defined signature van RealSecure downloaden via: http://xforce.iss.net/alerts/advise79.php.

Indien u in contact gebracht wilt worden met Chris Rouland, Director X-Force, kunt u zich wenden tot Claire Westerhof van Lammers van Toorenburg PR via telefoonnummer 030 - 656 50 70 of via e-mail claire@lvtpr.nl.

Internet Security Systems
Internet Security Systems is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van oplossingen voor beveiligingsbeheer voor het internet. ISS levert beveiligingssoftware, beveiligingsdiensten op afstand, strategisch advies en opleidingen. ISS beschermt zo waardevolle informatie en zorgt voor veilige en ononderbroken e-business.
De oplossingen voor beveiligingsbeheer van ISS worden gebruikt door meer dan 8.000 klanten wereldwijd en de tien grootste telecommunicatiebedrijven in de Verenigde Staten.
Internet Security Systems - opgericht in 1994 - heeft haar hoofdkantoor in Atlanta, Georgia (VS), en vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Noord-Amerika, Azië, Australië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten.
Meer informatie is beschikbaar op de website van ISS: www.iss.net.

Deel: ' Internet Security Systems beschermt tegen 'Code Red'-worm '
Lees ook