Ingezonden persbericht



Internet Society Nederland
Uitnodiging

INTERNET SOCIETY NEDERLAND MEI 2002
De vereniging voor internetminded professionals, beleidsmakers en doordenkers in Nederland. Wordt lid!

IETF Masterclass
Jeff Schiller over security


Amsterdam, 28 mei 2002

In de serie IETF Masterclasses organiseert Internet Society Nederland op dinsdagochtend 28 mei samen met de Universiteit van Amsterdam een masterclass van de vooraanstaande Amerikaanse internetexpert Jeff Schiller. Jeff Schiller staat als area director aan het hoofd van de gezamenlijke security-werkgroepen van de IETF, en maakt deel uit van de Internet Engineering Steering Group (IESG). Hij zal een diepgravende masterclass geven over de stand van zaken op het gebied van internet en veiligheid. Schiller is sinds 1984 verbonden aan MIT, en was daar verantwoordelijk voor het opzetten van het zeer hoogwaardige netwerk. Hij is ook Security Architect voor de Information Technology Architecture Group (ITAG) van MIT.

Eerder dit jaar werden al succesvolle masterclasses over onder meer MANet en optical networks en IPv6 gehouden.

Meer informatie:

* http://www.ietf.org

* Neem contact op met Michiel Leenaars

Lokatie en tijd

De masterclass wordt gegeven op 28 mei 2002 van 10.00 uur tot 13.00 uur bij het CWI (Kruislaan 413, Amsterdam, Turingzaal/Z 011, zie de routebeschrijving). De kosten voor de masterclass bedrage 100 (ISOC-leden 50 ). U kunt zich inschrijven via een mailtje naar Mirjam Hoefnagel, onder vermelding van "Masterclass Jeff Schiller". De lezing wordt mede georganiseerd door de Advanced Internet Research-groep van de Universiteit van Amsterdam.

NB: Er zijn mogelijkheden voor een beperkt aantal studenten en AIO's om kostenloos deel te nemen, neem contact op met de verantwoordelijke binnen ISOC.nl, Michiel Leenaars. Voor werknemers van WTCW-instellingen gelden eveneens afwijkende regels, neem contact op met Mieke van den Berg. Informatie voor de pers kan eveneens bij Mieke van den Berg of Michiel Leenaars ingewonnen worden.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Het internet is sterk in ontwikkeling, niet alleen op het gebied van toepassingen maar juist ook op het gebied van de techniek. De basis van het internet wordt gevormd door de onderliggende technische standaarden ('RFC's, internetprotocollen'), die er voor zorgen dat gegevens op een efficiente en robuuste manier over het wereldwijde netwerk van netwerken worden gerouteerd. Deze state-of-the-art technologie wordt in de vorm van open standaarden ontwikkeld door het IETF, een unieke, wereldwijde gemeenschap van onderzoekers uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Met de IETF Masterclasses kunt u op unieke wijze op de hoogte komen van actuele ontwikkelingen, die van essentieel belang kunnen zijn voor de toekomst van het internet en van uw organisatie.

Meer in de agenda van ISOC.nl

Voor meer informatie over de masterclasses of de Internet Engineering Task Force, neem contact op met Michiel Leenaars.
(c) Dit bericht is een uitgave van de vereniging Internet Society Nederland voor haar leden en geinteresseerden. Het verder verspreiden van dit bericht is toegestaan. De in dit bericht opgenomen verwijzingen naar kortingen en voordelen zijn alleen van toepassing voor geregistreerde leden van de Internet Society Nederland. Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Medewerkers van participanten van de Internet Society Nederland kunnen zich via http://isoc.nl gratis laten registeren als lid, mits het aantal slots van deze participant toereikend is. Voor personen die niet aan een participant zijn verbonden kost het lidmaatschap 100 EURO/jaar.

Deel: ' Internet Society organiseert Masterclass Security met Jeff Schiller '




Lees ook