Ingezonden persbericht

Internet steeds belangrijker bij personeelswerving in MKB

Arbeidsmarkt.com onderzoekt de rol van vacaturesites in MKB

Rotterdam, 19 juli 2001 - Internet krijgt een steeds belangrijke rol bij het werven van personeel. De voornaamste redenen hiervan zijn de snelheid en de lagere kosten. Tevens vinden bedrijven de kwaliteit van de werkzoekenden goed. Het aanbod van werkzoekenden wordt groter, omdat ook van deze kant de weg naar de vacaturesites steeds meer gevonden wordt, zeker door de opkomst van gratis Internet.

Deze conclusies komen naar voren uit een onderzoek dat Arbeidsmarkt.com onlangs heeft gedaan onder 1.000 bedrijven uit het MKB in de regio Rotterdam. Ondanks het feit dat momenteel slechts iets meer dan een kwart van de bedrijven gebruik maakt van vacaturesites, verwacht de helft van de ondervraagden dat de rol van Internet steeds groter wordt op de arbeidsmarkt. De bedrijven die op deze manier hun personeel werven, zijn tevreden over de resultaten.

Michiel J. Smit, algemeen directeur van Arbeidsmarkt.com, merkt dat steeds meer bedrijven hun vacature- en CV-databank raadplegen. "Zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt kijken bedrijven naar alternatieven en weten onze dienst te vinden". Arbeidsmarkt.com heeft een top 10 positie verworven in Nederland op het gebied van vacaturesites en richt zich met name op het MBO/HBO segment. Andere vergelijkende sites hebben als doelgroep met name HBO-ers en academici. "We merken dat er vooral ook behoefte is aan MBO-ers bij de bedrijven. Gingen Human Resource Managers daarvoor altijd naar uitzendbureau's, nu kunnen ze eenvoudig onze internetsite raadplegen".

"Voor ons is het persoonlijke contact met onze klanten erg belangrijk", zegt Julien M. Drewe, directielid van Arbeidsmarkt.com. "Klanten weten dat er kundige mensen achter de site zitten, die ook telefonisch bereikbaar zijn. We kunnen ze ondersteunen door met ze mee te denken en snel de juiste kandidaat te vinden. Klanten waarderen dit, waardoor we kunnen spreken van vaste klanten die langdurige contracten met ons afsluiten".

Meer dan 100 bedrijven, als Siebel Juweliers, Philips, General Electric, CMG, Albron Rail Catering, Daihatsu Holland en Nespresso, kunnen tot de klantenkring van Arbeidsmarkt.com gerekend worden. Arbeidsmarkt.com is ruim 2,5 jaar op eigen kracht actief met haar vacaturesite en heeft hierdoor grote kennis van de Nederlandse internet recruitment markt verkregen.

Over Arbeidsmarkt.com
Arbeidsmarkt.com is een breed georiënteerde, laagdrempelige vacature- en CV-databank voor de Nederlandse arbeidsmarkt. De site is in 1998 van start gegaan en is onafhankelijk van uitgeverijen of werving- en selectiebureau's en bedient naast het innovatieve MKB ook multinationals. Tevens exploiteert het de site eWork.nl, gericht op eCommerce personeel. Het bedrijf met 6 medewerkers is gevestigd in het monumentale Business Centre Groothandelsgebouw aan de Weena in Rotterdam.

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Zethof PR & Consultancy Arbeidsmarkt.com
Ilse Zethof Michiel J. Smit
tel: 0297-360292 of 06-53660262 Tel: 010-4139444 E-mail: ilse@zethof.nl E-mail: smit@arbeidsmarkt.com

Deel: ' Internet steeds belangrijker bij personeelswerving in MKB '
Lees ook