PERSBERICHT

Internet via satelliet voor NLG. 30,00 per maand

Oh, weer 'zogenaamd' iets nieuws te melden over internet...?

Ja......, alleen iets nieuws is eigenlijk niet de goede benaming, het moet zijn; een revolutionaire vorm van Internet.

Waar klaagt de internet 'gebruiker' nu het meest over of zij nu een veelvuldig of een matig 'gebruiker' is?
De snelheid van het internet.

De programma's, homepages en te downloaden bestanden worden steeds zwaarder. Het aantal gebruikers neemt grootschalig toe. En het huidige, bestaande, netwerk waarop internet wordt gepleegd is niet breedbandig genoeg en daardoor steeds trager.

Daar hebben wij nu de oplossing voor. Internet via Satelliet. Een gigantische grote hoeveelheid bandbreedte beschikbaar op de satelliet klaar om gebruikt te worden voor internet.

Na een test- en opstart- periode van 3 maanden kunnen wij nu Internet via Satelliet voor de consument en voor het bedrijfsleven aanbieden.

Hoe werkt het?
Om optimaal gebruik te maken van de aanwezige infrastructuur is er gekozen voor een combinatie tussen de bestaande telefoonlijn en de satelliet.
Wanneer een gebruiker een aanvraag doet op het internet zal de conventionele modem deze aanvraag via de telefoonlijn richten aan de Internet Service Provider (ISP). Deze aanvraag zijn slechts enkele bits waardoor gebruik van het bestaande telefoonnetwerk perfect functioneert.

De ISP zal de aanvraag doorsturen via de internet back-bone verbinding naar Luxemburg waar de opstraal- (uplink-) faciliteit staat voor de Astra satelliet.
Vanaf de Astra satelliet wordt (breedbandig) de opgevraagde informatie naar de 'gebruiker' verzonden, welke een schotelantenne nodig heeft om deze informatie te kunnen ontvangen. Vanaf de schotelantenne gaat het signaal naar de PC waar een DVB PC-kaart zorgt voor descrambling en ontcijfering van het digitale signaal en de aangevraagde informatie op het scherm zichtbaar maakt.

Zoals bovenstaand omschreven lijkt deze vorm van internet gecompliceerd, omslachtig en duur. In werkelijkheid is het uiterst eenvoudig te implementeren, het gebruik is erg eenvoudig en de aanschafprijs alsmede de abonnementsprijzen zijn laag.

De enige omslachtigheid aan Internet via satelliet is dat de 'gebruiker' een schotelantenne moet laten plaatsen. Maar dan staan er ook veel interessante mogelijkheden tot de beschikking; breedbandig internet, een 70 tal TV zenders, high-speed software downloading, enzovoorts.

Wat is er nodig?
Een aansluiting op een ISP (dit kan ook een gratis ISP zijn), een modem, een PC met minimaal een Pentium 2, een schotelantenne van minimaal 54 cm en een DVB PC-kaart.

Wat kost het?
Er zijn op dit moment drie pakketten waaruit gekozen kan worden.

Pakket 1; voor de 'gebruiker' die al een schotelantenne heeft
een DVB PC-kaart F 629,00
een HERTZinger abonnement (per maand) F 30,00

Pakket 2; voor de 'gebruiker' die nog geen schotelantenne heeft.
een DVB PC-kaart F 629,00
een schotelantenne van 54 cm, universeel LNB F 100,00 een HERTZinger abonnement (per maand) F 30,00

Pakket 3; voor de 'gebruiker' welke ook alle Nederlands TV zenders wil ontvangen (waaronder NL 1,2,3, RTL-4, RTL-5, SBS-6, NET-5, Veronica, CANAL+).

een DVB PC-kaart F 629,00
een schotelantenne van 64 cm, twin LNB F 300,00
een digitale satellietontvanger (NL) F 899,00
een HERTZinger abonnement (per maand) F 30,00

De bedragen zijn inclusief BTW.

Tevens is er een pakket voor de zakelijke gebruiker. Dit pakket wordt op maat geleverd en omvat een PC-router, een schotelantenne en een zakelijk abonnement. Op dit systeem kunnen meerdere netwerk 'gebruikers' gebruik maken van Internet via Satelliet. De prijs van een zakelijk systeem kost kompleet rond de F 3.000,00 en het abonnement kost F 90,00 per maand.

In de afgelopen 3 maanden zijn er meer dan 100 verkooppunten aangesteld, opgeleid en voorzien van een demonstratie opstelling. Deze gespecialiseerde verkooppunten zijn te vinden op onze homepage; www.hertzinger.nl

Het klinkt misschien allemaal onwerkelijk, echter, het werkt en hoe. Wij en onze dalers zijn enthousiast en willen deze nieuwe vorm van internet bij de consument onder de aandacht brengen. Toch kan ik het mij voorstellen dat u met een 'berg' met vragen blijft zitten.
Bel ons of kom langs en aanschouw het met eigen ogen.

Met vriendelijke groet,
HERTZinger dataNET

Pieter Hertzinger

HERTZinger dataNET BV, Waterlooweg 12, 3832 RX, Leusden, Tel. 033-4610337, Fax 033-4612570, email info@hertzinger.nl , homepage www.hertzinger.nl

<>

Deel: ' Internet via satelliet voor dertig gulden per maand '
Lees ook