Internetbedrijf breekt particuliere autoleasemarkt open


Sponsoring maakt priv lease-auto's goedkoper

GOUDA, 20101015 -- Door priv lease-auto's van reclame te voorzien kan het autoleasen voor particulieren met een derde goedkoper worden gemaakt. Dat is de belofte waarmee Mijndomein.nl vandaag de markt opgaat. Mijndomein.nl staat bekend als de grootste aanbieder van domeinnamen en internethosting in Nederland.

Enderde goedkoper
Mijndomein verhuurt vooralsnog n soort auto, de Peugeot 107 en de Toyota Aygo. De auto's worden aangeboden voor een prijs die 33 procent lager is dan vergelijkbare leaseprijzen in de zakelijke markt. Deze lage prijs wordt vooral mogelijk gemaakt door sponsoring van de auto's. Op de achterruit en de onderkant van de portieren zijn stickers van adverteerders aangebracht.

Blackbox
Om de bestuurder te helpen de kosten laag te houden, is in iedere auto een blackbox aangebracht. Via internet ontvangt de bestuurder aanwijzingen om zuiniger en schoner te rijden. De auto's die aangeboden worden door Mijndomein zijn allen voorzien van energielabel A, en kennen een ultra-lage CO2-uitstoot.

Idee
Het idee om lease-auto's aan te bieden aan particuliere klanten ontstond toen Henri de Jong, een van de eigenaren van Mijndomein.nl, brainstormde over een reclamecampagne voor Mijndomein.nl. De kosten voor n abri waren zo hoog dat hij dacht: "Daar kun je een auto voor rijden" en "je auto voelt immers ook als jouw domein". Hieruit ontwikkelde hij het idee om auto's de weg op te sturen met Mijndomein.nl reclame.

Verwachting
Dit jaar nog zullen er 50 auto's de weg op gaan die voorzien zijn van reclame voor Mijndomein.nl. Ook andere adverteerders hebben zich reeds gemeld voor sponsoring. Verwacht wordt dat er volgend jaar minimaal 1.000 Mijndomein-auto's rondrijden.

Over Mijndomein.nl
Mijndomein.nl telt ruim 380.000 geregistreerde domeinnamen en heeft meer dan 130.000 klanten. Zowel zakelijke klanten als privpersonen. In 2003 startte mijndomein.nl met prijzen die toen de helft waren van de concurrent. Binnen vier jaar groeide mijndomein.nl uit tot de grootste hostingprovider van Nederland. Met de lease-aanbieding maakt Mijndomein.nl nu de volgende stap en streeft naar de schoonste auto voor de scherpste prijs.


Deel: ' Internetbedrijf breekt particuliere autoleasemarkt open '
Lees ook