Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Unit 4 Agresso's 4Sure.IT biedt internetgebaseerde antivirusdienst van McAfee ASaP Benelux' grootste Managed Service Provider biedt WebShield e500 ASaP 24 x7 beveiligingsdienst

Amsterdam, 2 oktober 2001 - McAfee, onderdeel van Network Associates (Nasdaq: NETA), maakt bekend dat Unit 4 Agresso N.V. de nieuwe, op internet gebaseerde WebShield e500 ASaP antivirusdienst zal aanbieden. Unit 4 Agresso, dat ongeveer 40.000 klanten heeft, is de grootste Managed Security Service Provider (MSP) in de Benelux en biedt e-business- en internetoplossingen aan organisaties van alle grootten. McAfee's WebShield e500 ASaP biedt een 'gateway' antivirusbeveiliging die achter de firewall van de klant zit. Het wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week beheerd door McAfee.

"Onze klanten rekenen op ons om kosteffectieve en bewezen technologie te leveren, die hen in staat stelt zich te concentreren op hun kernactiviteiten en op de groei van hun eigen bedrijf," aldus Marcel Hartgerink, algemeen directeur van Unit 4 Agresso's 4Sure.IT. "We hebben een overeenkomst gesloten met McAfee ASaP omdat zij een vooraanstaande technologie leveren in een uniek, op internet gebaseerd model, dat geen interne resources van de klant vereist. 4Sure.IT gebruikt de bewezen antivirustechnologie van McAfee, zodat kwaadaardige code gestopt wordt voordat het het netwerk van de klant bereikt." Hartgerink vervolgt: "De WebShield e500 ASaP beveiliging staat in contact met ons Network Operations Center (NOC). 'SecureBeat' technologie zorgt ervoor dat ieder bedrijf dat gebruik maakt van de WebShield e500 ASaP in slechts enkele minuten updates voor de detectie van nieuwe virussen krijgt."

De McAfee's WebShield e500 ASaP-dienst combineert de beheerde virusscanner-dienst met een 'gateway' apparaat dat tussen de firewall en de mailserver op de locatie van de klant zit. Unit 4 Agresso's 4Sure.IT configureert, installeert en beheert de dienst vanaf hun Security Operations Center zodat er geen interne resources nodig zijn. De service controleert al het emailverkeer voor het de mailserver van de klant bereikt of voor het zijn netwerk verlaat, zodat emailvirussen niet het netwerk van de klant of van degene met wie zij communiceren, kunnen aantasten.

"De WebShield e500 beveiligingsdiensten zijn ontwikkeld zodat middelgrote en grote bedrijven hun eindgebruikers kunnen beschermen, zonder dat zij opgezadeld worden met de last van implementatie en beheer," aldus Arvind Narain, senior vice president product development bij McAfee. "Onze samenwerking met Unit 4 is succesvol dankzij een aanvullende focus op het gebruik van het internet om oplossingen te leveren waarmee bedrijven kunnen groeien."

De McAfee ASaP familie van internetgebaseerde diensten zijn gebouwd rondom de vooraanstaande antivirus- en beveiligingstechnologie van Network Associates. De diensten worden naadloos geleverd en beheerd om onmiddellijk kosteffectieve beveiligingsoplossingen te leveren aan bedrijven van alle grootten. McAfee ASaP is de grootste business-to-business ASP ter wereld, die op het moment gebruikt wordt door ruim 6.100 klanten, via 750.000 desktops. Eerder dit jaar heeft Unit 4 haar dochtermaatschappij 4Sure.IT geïntroduceerd, dat met McAfee ASaP samenwerkt om de volledige familie van beveilingsdiensten te leveren, inclusief de gateway en desktop antivirus, kwetsbaarheidbeoordeling en firewall. Naast McAfee ASaP's online applicatiediensten, biedt 4Sure.IT haar klanten ook McAfee ASaP ter plaatse beheerde diensten, waaronder implementatie, beveiligingcontroles, incident response en codering en consultancy op maat.

McAfee
McAfee is onderdeel van Network Associates en beschermt e-business ondernemingen tegen beveilingsinbreuken en virusaanvallen. McAfee heeft zich sterk gericht op de groeiende mobiele en draadloze markt, met de ontwikkeling van de VirusScan Wireless productfamilie. McAfee richt zich ook actief op de service provider markt met McAfee ASaP, dat beveiliging en virusbescherming biedt via het internet. Alle McAfee producten worden ondersteund door de vooraanstaande antivirus-onderzoekorganisatie McAfee AVERT (Anti-Virus Emergency Response Team). Dit team heeft als eerste het Melissa-virus, Bubbleboy en Phage, het eerste draadloze virus, ontdekt. Voor meer informatie, zie www.mcafeeb2b.com of www.mcafeeasap.com .

Unit 4 Agresso N.V.
Unit 4 Agresso NV, met hoofdkantoor in Nederland, is genoteerd aan zowel de Nederlandse als Noorse aandelenbeurs. De organisatie telt ca. 1300 werknemers. Unit 4 Agresso is een internationaal softwarebedrijf en biedt haar klanten de mogelijkheid om hun organisaties efficiënt en veilig te beheren. Unit 4 Agresso's product bestaat uit geavanceerde zakelijke software gecombineerd met een optimale beveiliging van bedrijfsinformatie. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zweden en Duitsland. Unit 4 Agresso biedt haar klanten wereldwijde ondersteuning via werkmaatschappijen en distributeurs in landen zoals Amerika, Canada, Italië en Spanje. In de Benelux is Unit 4 Agresso een van de grootste leveranciers van zakelijke software en marktleider op het gebied van internet- en beveiligingssoftware. Het 'one-stop-shop' concept geeft de klant de mogelijkheid om zijn zakelijke, internet- en beveilingsoftware van één betrouwbare bron te kopen, wat vele voordelen biedt als het gaat om integratie van de verschillende oplossingen en ondersteuning. Resultaat is een zeer krachtige en volledig geïntegreerde oplossing waarbij goede ondersteuning wordt geboden voor de eindgebruiker. De organisatie bestaat uit twee divisies: Internet & Security en Business Software. Deze laatste divisie levert software voor het beheer en de ontwikkeling van bedrijfsmanagement in de breedste zin van het woord, en opereert vanuit lokale organisaties in verschillende landen. De Benelux landen worden voornamelijk behandeld door Unit 4, en de voormalige Agresso organisatie houdt zich bezig met de andere Europese landen, waardoor een gunstige cross-selling van producten en diensten ontstaat. De Internet en Security divisie heeft jarenlange kennis opgebouwd met de levering van geavanceerde oplossingen voor beveiliging en e-business, gebaseerd op producten van derden. Met ruim honderd gespecialiseerde beveiligingsexperts is Unit 4 Agresso een belangrijke speler in de snelgroeiende internetmarkt.

Network Associates
Met hoofdkantoren in Santa Clara Calif., Network Associates (Nasdaq: NETA) is een vooraanstaande leverancier van veiligheids- en beschikbaarheidsoplossingen voor e-business. Network Associates bestaat uit vier business units: McAfee, antivirussoftware, PGP Security, firewall, bescherming tegen indringers en coderingsprogramma's, Sniffer Technologies, netwerk- en applicatiebeheer software, en Magic Solutions, online Help Desk-toepassingen. Voor meer informatie, zie www.nai.com.

# # #

Deel: ' Internetgebaseerde antivirusdienst McAfee ASaP Benelux '
Lees ook