PLANET MEDIA GROUP

Internetgebruikers stemmen op BeginnersWeb

Internetgebruikers stemmen op BeginnersWeb

Amersfoort, 4 juli 2002 De initiatiefnemer van BeginnersWeb, Berend Koudstaal is door internetgebruikers gekozen tot Digitale Vrijwilliger juni 2002 van Het Net. Deze eervolle prijs wordt elke maand toegekend aan iemand die het internet intensief gebruikt voor zijn of haar vrijwilligersactiviteiten. Op BeginnersWeb (www.beginnersweb.nl) staan gratis internet- en computercursussen van en voor leden en beginnende gebruikers kunnen elkaar advies vragen.

De site van Berend Koudstaal is sinds mei 2000 in de lucht. Koudstaal: Het idee achter BeginnersWeb is dat onervaren computergebruikers elkaar helpen, van elkaar leren en hun plezier in het internet- en computergebruik delen. Juist starters kunnen elkaar uitstekend helpen. Trouwens, gezien de continue veranderingen op computergebied: beginners blijven we allemaal! Op BeginnersWeb helpen we elkaar, we zitten namelijk in hetzelfde schuitje.

Berend Koudstaal vindt het een hele eer om Digitale Vrijwilliger van de maand te zijn. Koudstaal: Maar de website zou niet kunnen bestaan zonder de enthousiaste vrijwilligers van het
BeginnersWeb Team. We maken BeginnersWeb samen! Daarom wil ik de eer graag met hen
delen.

Alle bezoekers van Het Net kunnen een vrijwilliger voordragen, die op functionele, creatieve en maatschappelijk relevante wijze online actief is. Een onafhankelijke vakjury met Erica Terpstra, Mark Friederichs van Computer Idee en Betty de Groot van Glamago - de site voor fans en artiesten -, selecteert hieruit elke maand de vijf beste sites. De genomineerden staan op www.hetnet.nl en iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen. De vrijwilliger met de meeste stemmen is maandwinnaar. Berend Koudstaal kreeg in juni 31% van de stemmen. Lange tijd was het een nek-aan-nek race met Wim Hogevonder (24%) (https://handicap.myweb.nl/) die zich via zijn website met name op juridisch gebied inzet voor mensen met een handicap.

De maandwinnaars komen in aanmerking voor de Digitale Vrijwilliger van het Jaar. De winnaar krijgt een reis van twee weken naar Aruba voor twee personen en een computerpakket ter waarde van Euro 2.500 voor de vereniging waarvoor de vrijwilliger actief is.

Over Het Net
Het Net beschouwt internet in de eerste plaats als een netwerk van, voor en door mensen. De Digitale Vrijwilliger sluit hier nauw op aan vanwege het interactieve karakter en de aandacht voor alledaags gebruik van internet. Het Net is een van de grootste internetaanbieders in Nederland en valt onder Planet Media Group (www.planetmediagroup.nl), dochter van KPN.

Deel: ' Internetgebruikers stemmen op BeginnersWeb '
Lees ook