Geachte redactie,

Graag uw aandacht voor het volgende.

Gemeente Brunssum voorziet zijn burgers sinds juni 1998 van "Internet via de kabel", een hele moderne manier om aangesloten te zijn op de digitale snelweg. Helaas zijn er sindsdien problemen die de gemeente maar niet kan oplossen. Gebruikers hebben zich daardoor verzameld in een on-officiele gebruikersgroep, Gebruikersgroep Brunssum.Net (GGBN) genaamd. Inmiddels bestaat de GGBN al uit 220 leden (dit is 27,5% van alle gebruikers). De GGBN levert een informatieve service die de gemeente niet kan leveren. GGBN herbergt tevens vrijwilligers die de gemeente in woord en daad terzijde probeert te staan.

De Raad in deze gemeente moet beslissen over een commerciele aangelegenheid, waarvan een aantal Raadsleden geen kaas hebben gegeten. Helaas hebben wij de indruk dat de Raad niet of nauwelijks voldoende wordt ingelicht over wat er nu werkelijk gaande is binnen dit geheel of dat ze door de vaak specialistische termen niet weten wat ze ermee moeten doen.

Zo blijkt bijvoorbeeld dat de Raad nauwelijks weet heeft van de enorme bedragen die per maand (teveel) aan de provider betaald worden, op basis van een contract dat naar onze mening misschien niet goed genoeg is doordacht toen het werd aangeboden. De GGBN weet inmiddels beter en probeert dit bij de gemeente bespreekbaar te maken, maar vindt amper gehoor bij de gemeente.

Daarom wil de werkgroep van ggbn dit onder de aandacht (van de media) brengen, aangezien wij niet het idee hebben dat we door onze eigen gemeente serieus genomen worden. Dit is dus geen aktie tegen de gemeente, maar een poging om ook eens een ander beeld van het gebeuren naar buiten te brengen. Ons beeld, het beeld van de gebruikers.

Bovendien wordt dinsdag 6 Juli 1999 een belangrijke beslissing genomen aangaande het netwerk, namelijk of de gemeente het gaat verkopen of niet. Als de Raadsleden dan nog steeds slecht geonformeerd zijn, zou het voor de gebruikers van Brunssum.Net wel eens slecht kunnen aflopen.

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u ons bereiken via email op het adres:
GGBN@club.brunssum.net
of telefonisch op:
045-5640078 (Kees Schroijen, oprichter GGBN)
06-25300480 (Tim Stoop, lid werkgroep GGBN)

Met vriendelijke groet,
Tim Stoop
namens Gebruikersgroep Brunssum.Net

Deel: ' 'Internetproblemen door slecht geinformeerde raad Brunssum' '
Lees ook