Ingezonden persbericht

==PERSBERICHT==

InterNLnet lanceert ADSL-dienst voor hoger onderwijs en onderzoek in samenwerking met SURFnet

Utrecht, 31 maart 2003 - Internetprovider InterNLnet introduceert een nieuwe ADSL-dienst, die exclusief beschikbaar is voor studenten en medewerkers van op SURFnet aangesloten instellingen. De dienst, SurfSnel ADSL, maakt gebruik van de backbone van SURFnet, de internetprovider voor het hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Tegen aantrekkelijke tarieven worden ADSL-verbindingen aangeboden met zeer hoge bandbreedtes (tot 8 Megabit per seconde) en de unieke mogelijkheid om standaard 8 IP-adressen te verkrijgen.

Met SurfSnel ADSL kunnen gebruikers via hun thuisaansluiting op het internet gebruik maken van hoogwaardige toepassingen, die veel bandbreedte vereisen, zoals streaming audio en video. Door gebruik te maken van het SURFnet-netwerk kunnen gebruikers filevrij surfen over het nationale onderzoeksnetwerk, dat is verbonden met internationale onderzoeksnetwerken en het wereldwijde internet.

SurfSnel ADSL is verkrijgbaar in vier varianten. Alle varianten kunnen worden afgenomen met acht IP-adressen voor het aansluiten van een netwerk. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk, dat studenten in studentenhuizen iin aansluiting delen. Voor de snelste variant (2 tot 8 Mbit/s) bedragen de kosten
van 512 kbit/s, 1024 kbit/s en 2048 kbit/s aangeboden.

Studenten en medewerkers van op SURFnet aangesloten instellingen kunnen zich rechtstreeks voor de dienst aanmelden bij InterNLnet via de speciale website: http://www.SurfSnelADSL.nl. InterNLnet controleert of de aanvrager als medewerker of student verbonden is aan een op SURFnet aangesloten instelling, zorgt (desgewenst) voor een doe-het-zelfpakket, beantwoordt vragen via de servicedesk en zorgt voor de facturering.

Meer informatie over SurfSnel ADSL is te vinden op de website: http://www.SurfSnelADSL.nl/.

Deel: ' InterNLnet lanceert ADSL-dienst voor hoger onderwijs en onderzoek in.. '
Lees ook