Ingezonden persbericht

Interpay kiest voor Comshare MPC

Comshare biedt geavanceerde software voor Corporate Performance Management

HOOFDDORP, 20030325 -- Hoofddorp, 25 maart 2003 - Comshare gaat de planning en budgettering ondersteunen van de Girale services van Interpay Nederland B.V. Comshare MPC is een applicatie voor Corporate Performance Management (CPM). CPM slaat een brug tussen strategie en planning enerzijds en de succesvolle uitvoering van beleidsdoelstellingen anderzijds. Comshare werkte tijdens het adviestraject nauw samen met Atos KPMG Consulting.

Interpay Nederland draagt zorg voor een efficiënte betaalinfrastructuur voor Nederlandse banken en het beheer en de ontwikkeling daarvan. Met Comshare MPC ondersteunt Interpay Nederland alle stappen van het budgetproces binnen Girale Services. Interpay kan met Comshare MPC budgetten, planningen en forecasts maken en verbeteren op basis van een continue stroom van financiële en niet-financiële informatie en analyses. Comshare MPC ondersteunt dit budgetproces met name door de uitgebreide mogelijkheden tot communicatie, autorisatie, versiebeheer, consolidatie en workflow management.

Costmanagement
De kosten bij financiële dienstverleners staan onder druk; hun strategie is steeds meer gericht op het verbeteren van de efficiency. Cost management en cost awareness zijn daarbij belangrijk. Ook Interpay richt zich op activiteiten die waarde toevoegen en de efficiency verbeteren. Daarvoor hanteert het bedrijf het Activity Based Costing-model ter vergroting van het inzicht in kosten, opbrengsten en winstgevendheid. Dit is het meest gebruikte model voor 'cost management'. Interpay is het eerste bedrijf in Nederland waar cost management-software wordt geïntegreerd met budgetteringssoftware. Deze keuze vloeit voort uit de visie van Comshare's partner Atos KPMG Consulting, dat cost management integraal onderdeel behoort te zijn van de planning- en controlcyclus. In Comshare MPC zijn alle gegevens vastgelegd om het Activity Based Costing-model door te rekenen.

Bedrijfsbrede en geïntegreerde oplossing
In Nederland wordt Comshare MPC op de markt gebracht door Allshare Enterprise. Samen met partner Atos KPMG Consulting heeft Allshare het adviestraject bij Interpay verzorgd, waarna een uitgebreide testperiode volgde. Interpay was onder de indruk van de vertaling van haar behoefte aan meer transparantie en beheersbaarheid van het budgettingproces en de mogelijkheden tot integratie die Comshare MPC hierbij biedt. Comshare brengt strategische planning, budgettering, financiële consolidatie, forecasting, managementrapportage en analyse samen in één volledig geïntegreerd CPM-systeem. Met de keuze voor deze bedrijfsbrede oplossing kunnen de overige divisies van Interpay zich in een later stadium eenvoudig aansluiten.

Innovatief
Met behulp van geavanceerde computersystemen verwerkt Interpay Nederland jaarlijks miljarden betalingen die onder meer zijn verricht met PINpassen, Chipknips, MasterCard en VISA credit cards, machtigingen, e-commerce, acceptgiro's en andere betaalmethodes. In nauwe samenwerking met de Nederlandse banken streeft Interpay Nederland naar continue innovatie van haar producten en diensten. Comshare MPC past uitstekend in deze ambitie.

Over Comshare, Incorporated
Comshare, Incorporated is een vooraanstaande aanbieder van software waarmee bedrijven in staat worden gesteld hun strategische beleidsdoelstellingen te implementeren en uit te voeren. Comshare's applicatie voor Corporate Performance Management omvat planning, budgettering, forecasting, financiële consolidatie, managementrapportages en analyse. Sinds haar oprichting 35 jaar geleden, neemt Comshare een plaats in de top van onafhankelijke softwarebedrijven in, met Fortune 500 en Financial Times Top 1000-klanten wereldwijd. Comshare is Software Partner van Siebel en Microsoft Gold Certified Partner voor Business Intelligence.

Over Allshare Enterprise
In Nederland is Allshare Enterprise BV de exclusieve distributeur voor de oplossing van Comshare. Allshare Enterprise is ontstaan na de acquisitie van Comshare Nederland in 1993. Samen met haar partners levert Allshare Enterprise ondersteuning bij de implementatie van de Comshare oplossingen voor Corporate Performance Management. Allshare Enterprise rekent naast Interpay onder andere de volgende bedrijven tot haar klantenkring: DSM, Essent, Heijmans, ISS Nederland, de Nederlandse Spoorwegen, KLM, PCM Publishers en Rockwool.

Over Atos KPMG Consulting
Atos KPMG Consulting is een vooraanstaand, internationaal managementadviesbureau. Atos KPMG Consulting ondersteunt haar klanten bij het oplossen van de complexe en multidisciplinaire organisatievraagstukken die voortkomen uit de voortdurende verandering van de markten waarin zij opereren. Daarbij kan het gaan om het ontwikkelen of implementeren van een business- of IT-strategie, de begeleiding van medewerkers tijdens transities of het opzetten van samenwerkingsverbanden. Atos KPMG Consulting is actief in zeer uiteenlopende industrieën en voor de overheid. Sinds 2002 maakt Atos KPMG Consulting deel uit van Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, die haar klanten in staat stelt hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van strategische advisering, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin genereert jaarlijks verkopen van meer dan 3,2 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan dertig landen. Er werken ruim 28.000 mensen, van wie circa 9.000 in Nederland. Voor meer informatie kunt u de website van Atos KPMG Consulting bezoeken: www.atoskpmgconsulting.nl.

Deel: ' Interpay kiest voor Comshare MPC '
Lees ook