Intertek ondersteunt Polyscope bij de productie en ontwikkeling van XIRAN®

Intertek’s expertise in automotive kunststoffen ondersteunt Polyscope met de verwerking en ontwikkeling van hun automotive materiaal XIRAN®. XIRAN® wordt gebruikt als interieurmateriaal in de automobielindustrie.

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- 20110707 --

Intertek, een toonaangevende wereldwijde leverancier van kwaliteit- en veiligheidsdiensten aan een breed scala van industrieën, ondersteunt Polyscope met onafhankelijke testen, materiaalkarakterisering en -verwerking, in overeenstemming met internationale en OEM specifieke standaarden, voor het automobielinterieur materiaal XIRAN®.

Snelle en accurate informatie over kunststofmateriaal karakteristieken, zoals matrijskrimp en impactresistentie voor materiaalverwerking en -ontwikkeling is cruciaal. Snelle toegang tot belangrijke data biedt Polyscope de mogelijkheid om rap in te spelen op de constant in beweging zijnde automotive kunststofmarkt. Intertek ondersteunt automotive kunststofbedrijven sneller te innoveren en in te spelen op marktontwikkelingen.

Intertek’s test- en verwerkingsdiensten faciliteren Polyscope’s doelstellingen waaronder het versnellen van de marktintroductie en het leveren op afroep. Laboratoriumdiensten welke aan Polyscope geleverd worden omvatten materiaalkarakterisering en optimalisatie van de verwerkbaarheid van XIRAN®. Aanvullend ondersteunt Intertek Polyscope met testen en R&D ondersteuning voor het oplossen van product- en procesproblemen.

Over Intertek

Intertek Group plc. is een vooraanstaand leverancier van kwaliteits- en veiligheidsdiensten wereldwijd. De services omvatten het auditeren, inspecteren, testen, certificeren en het bewaken van kwaliteit, Intertek medewerkers ondersteunen het succes van de klant in de markt d.m.v. het leveren van toevoegde waarde aan de producten en processen van hun klanten. Intertek beschikt over wereldwijde kennis en expertise waarmee zij haar klanten ondersteunt, via een netwerk van 1.000 laboratoria en kantoren met meer dan 30.000 medewerkers verspreid over 110 landen. Voor meer informatie www.intertek.com.

Over Polyscope

Polyscope Polymers BV is een in Nederland gebaseerde producent van styrene maleic anhydride copolymers, opgericht in 2006 door een groep van internationaal privé investeerders ondersteunt door de Limburgse ontwikkelings- en investeringsmaatschappij LIOF en Limburg Ventures. Polyscope biedt een assortiment aan van producten met moleculaire gewichten van 10,000 tot 180,000 g/mol en een maleic anhydride inhoud tussen 22% en 42%, voor engineering plastics applicaties en ook voor water gebaseerde applicaties in papier, inkt, pigment, lederbehandeling en andere industrieën. Voor meer informatie www.polyscope.eu.

CONTACT:
Intertek
Morris Geissler, +31 (0)88 126 8888
Business Development Manager
morris.geissler@intertek.com
of
Polyscope
Chrit Quanjel, +31 (0)46 75 00 016
Sales and Business Development
cquanjel@polyscope.eu
of
Intertek
Chantal Haarmann, +31 (0)88 126 8888
Marketing Manager

chantal.haarmann@intertek.com

Ticker_symbol LSE:ITRK

Deel: ' Intertek steunt Polyscope bij de productie en ontwikkeling van XIRAN® '


Lees ook