Persbericht

Belgische dochter van VastNed Retail, Intervest, tegen een prijs van EUR 28,39 per aandeel naar Beurs van Brussel

VastNed Retail N.V. maakt bekend dat maandag 6 december 1999 de inschrijvingsperiode start voor de 1.457.903 aandelen die haar Belgisch dochter Intervest N.V. aanbiedt op de Eerste Markt van de Beurs van Brussel. De prijs is bepaald op BEF 1.145 of EUR 28,39 per aandeel. De totale waarde van de transactie bedraagt BEF 1,669 miljard (EUR 41,38 miljoen). Intervest biedt de toekomstige aandeelhouders een aanzienlijke return on investment met een brutorendement van 7,49%. Intervest voorziet een dividenduitkeringspercentage van 100%.

Intervest is een vastgoedbevak naar Belgisch recht, gespecialiseerd in commercieel vastgoed. De portefeuille bestaat uit binnenstadswinkels op toplocaties en baanwinkels en heeft een tegenwaarde van BEF 6,8 miljard (huidige taxatiewaarde v.o.n.). De huurinkomsten bedragen op jaarbasis ruim BEF 560 miljoen.

Grootaandeelhouders van Intervest zijn VastNed Retail N.V. en Immocorp. VastNed Retail N.V. is een Nederlandse vastgoedbeleggingsmaatschappij die deel uitmaakt van de VastNed Groep en genoteerd is aan de AEX-Effectenbeurs van Amsterdam. Immocorp is een vastgoedmaatschappij, genoteerd aan de beurzen van Brussel en Luxemburg. VastNed Retail N.V. bezit 83% van de aandelen van Immocorp. VastNed Retail N.V. en Immocorp blijven ook na de plaatsing grootaandeelhouder, met respectievelijk 27% en 43% van de aandelen.

De beursgang van Intervest N.V. wordt begeleid door de beursvennootschappen Van Moer Santerre & Co N.V. en V.M.S.-Keytrade.com N.V. De inschrijvingsperiode loopt vanaf 6 december tot en met 10 december 1999. Storting is voorzien voor 16 december a.s.; de eerste notering op 17 december a.s.

Intervest heeft een sterk imago opgebouwd op het gebied van retail. "Intervest is een echte winkelsectorspecialist, net als aandeelhouder VastNed Retail. Door de combinatie van deze verregaande specialisatie, de grootte van de portefeuille, het professioneel beheer en de hoge dividend pay-out bieden wij de belegger een aantrekkelijk rendement met een laag risicoprofiel.", aldus Kor Streefkerk, gedelegeerd bestuurder van Intervest en tevens voorzitter van de VastNed Groep.

Het prospectus is gratis te verkrijgen bij Van Moer Santerre en is te raadplegen op de websites: www.intervest.be en www.keytrade.com.

Rotterdam, 3 december 1999
VastNed Retail N.V.

Voor nadere informatie:
INTERVEST N.V., Huib Boissevain, mob.tel. 06 533 62 720

Zoekwoorden:

Deel: ' Intervest voor EUR 28,39 per aandeel naar Beurs Brussel '
Lees ook