Wat bezielt Ilja Leonard Pfeijffer?


Interview in de Maand van de Filosofie

NIJMEGEN, 20120320 -- Wat bezielt schrijver, dichter, wetenschapper, columnist en polemist Ilja Leonard Pfeijffer? Wat zijn de drijfveren in zijn leven en in zijn werk? In de Maand van de Filosofie geeft deze flamboyante schrijver antwoord op deze vragen tijdens een diepte-interview met beeldfragmenten. Femke Kok, historicus en filosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, leidt het gesprek.

Wat bezielt iemand die onvoorbereid naar Rome fietst? Waarom bestudeert iemand een groot deel van zijn leven oud-Grieks? Waarom zou je er als man een virtueel leven als vrouw op na houden? Ilja Leonard Pfeijffer bezint zich op zijn bezieling in een diepte-interview waarin Nederlandse samenleving, identiteit, de antieke oudheid, politiek, literatuur en theater het landschap vormen.

Ilja Leonard Pfeijffer was als classicus verbonden aan de Universiteit van Leiden. Hij heeft meerdere bekroonde dichtbundels en romans geschreven en profileert zichzelf graag als enfant terrible van de Nederlandse literatuur.
Femke Kok, is historicus en filosoof. Zij is als onderzoeker verbonden aan het Center for Philosophy and Science van de Radboud Universiteit Nijmegen.

 Deelname € 9,50 | medewerkers en alumnipashouders RU € 7,- | studenten gratis.

Donderdag 19 april 2012, 20.00 - 22.00 uur,
Collegezalencomplex, RU Nijmegen,
Mercatorpad 1
www.ru.nl/sp/pfeijffer

Meer informatie en inschrijven www.ru.nl/sp/pfeijffer

Een programma van het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen.


Deel: ' Interview met Ilja Leonard Pfeijffer in kader van Maand van Filosofie '
Lees ook