InterXion biedt vaste en virtuele markt voor telecom-bedrijven

Amsterdam , Mei 15, 1998 - Het telecombedrijf InterXion in Amsterdam, dat volgende maand van start gaat, wordt de eerste virtuele marktplaats met daaraan gekoppelde technische faciliteiten in Europa voor grote telecom-operators. Het bedrijf is een initiatief van specialisten uit de telecomindustrie en een aantal venture capitalists, waaronder Achmea-dochter Residentie Investments.

InterXion speelt in op de Europese liberalisering door tegemoet te komen aan de toenemende wens van telecompartijen naar een flexibele, kosten-efficiënte onderlinge koppeling. Het biedt een full-service alternatief voor bilaterale carrier-overeenkomsten en interconnectie-afspraken tussen Europese telecommunicatie-bedrijven.

Circa 30 Europese operators zullen dit jaar fysieke en virtuele verbindingen hebben met InterXion. De vaste verbindingen met de centrale in Amsterdam worden momenteel aangelegd, terwijl de operators via het internet toegang krijgen tot een virtuele dealing room voor in- en verkoop van telefoonminuten.

Managing Director Bart van den Dries stelt dat InterXion elke operator ter wereld een zeer concurrerend alternatief biedt voor inkoop, verkoop en afwikkeling van nationale en internationale telefoongesprekken. InterXion levert naast de vaste koppeling op haar (Siemens EWSD-)centrale de volledige afhandeling inclusief facturering, incasso en co-locatie voor haar klanten. Alle (inter)nationale geldstromen worden verzorgd door ING Bank.

Vestigingen van InterXion in Frankfurt, Londen en Parijs zijn in voorbereiding.

Deel: ' InterXion biedt vaste en virtuele markt telecom-operators '
Lees ook