P E R S B E R I C H T

INTERXION NEDERLAND LEVERT INTERNETINFRASTRUCTUURDIENSTEN AAN CASEMA

Amsterdam, 9 oktober 2001, - Interxion Nederland kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten met Casema voor het leveren van colocatie- en internetinfrastructuur diensten. Interxion zal voor Casema Datacommunicatie veilige en flexibele equipment housing verzorgen. Door deze overeenkomst voorzien Interxion en Casema ook in de behoefte van derden aan verbinding met het Internet Exchange Center (IEC) van Interxion in Amsterdam. Gebruikers van Interxions IEC kunnen op hun beurt profiteren van de belangrijke rol die Casema speelt in de ontwikkeling van nieuwe interactieve internet- en netwerk transportdiensten. Financile details over de overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

Interxion is n van de grootste leveranciers van onafhankelijke IECs en heeft sites in 14 grote Europese steden. "Casema is een belangrijke partij op telecommunicatiegebied, met name omdat zij de zogenaamde 'last mile', de verbinding naar de eindgebruikers thuis en zakelijk, kunnen leveren. Wij leveren niet alleen diensten aan Casema, maar de komst van Casema naar ons IEC in Amsterdam is ook belangrijk voor de rest van de gebruikers van het IEC die nieuwe internetactiviteiten willen ontwikkelen zoals streaming media applications en interactieve TV," zegt Henk Meijer, Managing Director van Interxion Nederland.

"Casema heeft gekozen voor Interxion om te voorzien in de behoefte van eigen wholesale klanten aan verbinding met het IEC van Interxion. Interxion is carrieronafhankelijk, levert diensten van een hoge kwaliteit en biedt als betrouwbare leverancier de meeste zekerheid voor de toekomst. Daarnaast ligt de site van Interxion op een voor ons strategische locatie, dichtbij de Casema infrastructuur. De diversiteit van Interxions klantenbestand, de 'installed base', is voor ons bijzonder relevant. ISP's, Telco's en carriers in het IEC worden voor ons toegankelijk en wij voor hen", aldus Rob Schaafsma, Manager Sales van Casema Datacommunicatie.

Over Interxion:
Interxion is Europees leider op het gebied van onafhankelijke Internet Exchange Centers (IEC's) en heeft, met operationele sites in 12 landen, hiermee het grootste bereik in Europa. IEC's bieden ondernemingen, content providers, ISP's, ASP's, hosting- en telecommunicatiebedrijven de juiste omgeving om hun bedrijfsactiviteiten op te bouwen en te ontwikkelen. Interxion levert een uitgebreide reeks internetinfrastructuurdiensten aan ondernemingen; equipment houding, toegang tot netwerken, monitoring en managed services. Eveneens hebben content- en service providers toegang tot diensten, verbindingen en klanten die essentieel zijn voor continue groei. Sinds Interxion werd opgericht heeft het bedrijf meer dan 280 miljoen financiering bijeengebracht van belangrijke investeerders zoals Baker Communications Fund, BNP Paribas, Bear Stearns, Credit Suisse First Boston, Enron Capital , Goldman Sachs, Morgan Stanley Dean Witter en Navis

Deel: ' Interxion levert internetinfrastructuurdiensten aan casema '
Lees ook