Alpinvest

Naarden, 15 april 1999

Intrinsieke waarde Alpinvest groeit in het eerste kwartaal van 1999 verder met 5,3%

Voor Alpinvest is het eerste kwartaal van 1999 bevredigend verlopen. De intrinsieke waarde per aandeel (voor dividend) steeg in het eerste kwartaal met 5,3% van EUR 17,84 per ultimo 1998 naar EUR 18,781 op 31 maart 1999. De Naardense participatiemaatschappij deed in het eerste kwartaal een aantal veelbelovende nieuwe investeringen. Hiermee was een totaalbedrag gemoeid van circa EUR 60 miljoen. Dat is ongeveer gelijk aan het niveau van vorig jaar (eerste kwartaal 1998: EUR 59,2 miljoen). Daarnaast werden enkele succesvolle participaties verkocht. Tenslotte is Alpinvest in maart 1999 gestart met de fondsenwerving voor het Alpinvest Private Equity Fund.

De belangrijkste toevoegingen aan de portefeuille


* Axi NV, Willebroek, België
Axi maakt software op maat voor middelgrote en grote ondernemingen in België en Nederland. In samenwerking met haar Belgische partner Lessius heeft Alpinvest een belang van 20,7% in Axi verworven.


* Halin BV, Veldhoven
Halin is gespecialiseerd in de ontwikkeling, assemblage en productie van tailor-made elektronische systemen en producten voor industrieel gebruik. Alpinvest verwierf via een Investor Buy-in een belang van 70%.


* IMG Holland NV, Amsterdam
IMG Holland is een commissionair in effecten met een leidende positie op de snel groeiende internetbrokerage-markt, het via internet handelen in aandelen, opties en futures op de beurs. Alpinvest verwierf uit emissie een belang van 7%.


* Introgene BV, Leiden
Introgene is actief in research en ontwikkeling van gen-therapie technologie en producten. Alpinvest heeft een belang van ruim 5% verworven.


* Koninklijke Schouten Group NV, Giessen
Koninklijke Schouten is specialist in de ontwikkeling, productie en marketing van speciale halffabrikaten voor mens en dier. Via een herplaatsing van aandelen heeft Alpinvest een belang van 20% verworven.

De belangrijkste vervreemde participaties


* Vaessen Holding BV, Raamsdonksveer
Vaessen is een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van zwembaden en sporthallen. Alpinvest heeft haar belang van 40,2% doorgeplaatst bij het zittende management.


* Airspray NV, Beverwijk
Airspray is actief in de ontwikkeling en productie van technologisch hoogwaardige pompmechanismen. Het bedrijf is sinds mei 1998 aan de NMAX genoteerd. Alpinvest heeft in het eerste kwartaal van 1999 circa 50% van haar belang in Airspray (ultimo 1998: 12,6%) verkocht.


* S.A. Ateliers 28, Chateauneuf en Thymerais, Frankrijk Ateliers 28 is de Franse marktleider op het gebied van raambekleding zoals jalouzieën en gordijnroeden. Alpinvest heeft haar belang verkocht aan een strategische koper uit de Verenigde Staten.

Agenda

19 april 1999 - Verschijning jaarverslag

05 mei 1999 - Jaarvergadering van aandeelhouders

12 augustus 1999 - Publicatie halfjaarbericht

Deel: ' Intrinsieke waarde Alpinvest groeit in eerste kwartaal 1999 '
Lees ook