Ingezonden persbericht


Persbericht november 2014

Introdans danst in Indonesië

Introdans Interactie, de educatieafdeling van Introdans, is van 15 tot en met 30 november in Indonesië. Zij werken aan een dansproject met bijzondere doelgroepen, waaronder mensen met een beperking. Dit resulteert in een voorstelling op 28 november: Obah! moving tot move.

In de afgelopen jaren gaf het Interactieteam workshops in diverse landen zoals Duitsland, Zuid-Afrika, Brazilië en China. Van 15 tot en met 30 november verblijven Adriaan Luteijn, artistiek manager Introdans Interactie, en de docenten van Introdans Interactie in Jogjakarta, Indonesië, op uitnodiging van het Mauritshuis. Ze zullen hier samenwerken met het kunstinstituut Padepokan Seni Bagon Kusudiardja (PSBK) dat onder leiding staat van Jeannie Park. Het PSBK is een plaats waar kunstenaars (beeldend, dans, theater), vanuit de Javaanse traditionele kunst, nieuwe ontwikkelingen vertalen naar voorstellingen of kunstprojecten. Het instituut zoekt naar een link met de maatschappij en stimuleert kunstenaars en publiek in het samen creëren van kunst.

Het Interactieteam volgt tijdens haar verblijf samen met een aantal Indonesische kunstenaars workshops en werkt met speciale doelgroepen (o.a. deelnemers met een beperking). Ze gaan het concept beweging: Obah! Moving to move, onderzoeken en uitwerken in workshops en repetities. Dit resulteert in een bijzondere voorstelling die op 28 november in Jogjakarta in première gaat. Introdansmedewerker Lobke van der Sanden die eerder werkte in de favela's van Belo Horizonte en de townships van Durban is nu voor het eerst in Azië. Vanuit Jogja laat ze weten: "Er wordt hier heel hard gewerkt, we bedenken, proberen, perfectioneren en schaven voortdurend bij. Alles gericht op de première op 28 november 2014."

Introdans beweegt je
Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een uniek dansgezelschap van wereldklasse. Met een gezonde ambitie blijft het gezelschap trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. De twee dansersensembles tonen met de Canon van IntrodansTM een gevarieerd en aantrekkelijk modern balletrepertoire. De educatieve afdeling Introdans Interactie biedt een bijzondere en actieve danservaring, gebaseerd op het repertoire van beide dansensembles. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd: beide ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Zoekwoorden:

Deel: ' Introdans danst in Indonesie '
Lees ook