Introductie 'Appelselfie' in Amsterdam


Uitdaging gestart om op herkenbare locaties ''Appelselfies'' te maken.

AMSTERDAM, 20140313 -- De appelselfie wordt geïntroduceerd in Amsterdam. Partij CDA daagt Amsterdammers vanaf vandaag uit om op herkenbare locaties ''Appelselfies'' te maken. Het zelfgemaakte portret met appel (appelselfie) gemaakt met de telefoon wordt gevraagd te delen op social media. Op Twitter kan dit met de hashtag #appelselfie en op Facebook kan het op de Facebookwall van 'CDA Amsterdam'.

Breakfast with Buma
De meest bijzondere appelselfie wordt beloond. Er wordt kans gemaakt op een ontbijt met fractievoorzitter Sybrand Buma. De appelselfie is te delen via Twitter met de tag '#appelselfie' of op de Facebookpagina van 'CDA Amsterdam'. Op woensdag 19 maart 2014 wordt de winnaar of winnares bekend gemaakt.

Selfie
Een selfie is een gefotografeerd zelfportret, doorgaans gemaakt met een smartphone of webcam, waarbij de foto geüpload wordt naar een sociaalnetwerksite. Een van de typische kenmerken is dat als hij gemaakt is met een smartphone of digitale camera, op de foto vaak te zien is dat de persoon die is afgebeeld de camera vasthoudt. Door de Britse Oxford University Press werd het in 2013 verkozen tot Engels woord van het jaar. Het werd in dat jaar voor het eerst opgenomen in de Nederlandse Dikke van Dale en tevens verkozen tot het woord van het jaar in Nederland en Vlaanderen.

CDA Amsterdam
Het CDA te Amsterdam maakt zich hard voor een veilige, schone, zorgzame en gezonde stad. De actie 'Breakfast with Buma' start op dinsdag 11 maart en zal eindigen op woensdag 19 maart.

Meer informatie: www.cda.nl/amsterdam

Of via www.twitter.com/cdaamsterdam


Deel: ' Introductie 'Appelselfie' in Amsterdam '
Lees ook