Vooraankondiging
09/08/2001

Introductie nieuwe brochure ontbijten tijdens Week van het Brood

De Week van het Brood, die dit jaar van 1 tot en met 6 oktober plaatsvindt, heeft als thema het ontbijt. In heel Nederland vinden bij bakkers activiteiten plaats. Het Voorlichtingsbureau Brood introduceert een nieuw boekje getiteld 'Ontbijt broodnodig'. Het boekje gaat over het belang van ontbijten. En welke rol brood daarin speelt. Voorts bevat het boekje tips en recepten voor een geslaagd ontbijt. In de Week van het Brood is het boekje gratis verkrijgbaar bij bakkers en het Voorlichtingsbureau Brood (tel. 0317 471222). Bestellen kan ook via de internetsite www.brood.net

Iedereen vindt het de gewoonste zaak van de wereld dat je eerst benzine in je tank moet gooien om te kunnen rijden. Of een accu moet opladen voor de laptop. Maar wat doen we zelf? We haasten ons de deur uit. De verleiding is groot om zonder een volledig ontbijt op weg te gaan. Of zelfs zonder ontbijt te vertrekken.
De eerste maaltijd van de dag, vlak nadat je opstaat, is niet zomaar bedacht. Het ontbijt levert maar liefst 10 tot 15% van alle benodigde voedingsstoffen en energie. Brood vormt daarin de basis. Een broodontbijt zorgt voor vrijwel alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Je helpt je lichaam er als het ware mee op gang. Onderzoeken wijzen uit dat we ons met het overslaan van een goed samengesteld ontbijt letterlijk tekort doen. Een tekort dat gedurende de rest van de dag niet meer in te halen is. En waarmee we het nog proberen te compenseren is meestal niet erg gezond.

Het boekje 'Ontbijt, broodnodig' legt uit waarom ontbijten belangrijk is. Het geeft aan welke rol brood erin speelt. En het levert de voedingskundige onderbouwing van het bekende gezegde 'broodnodig'. Een bewijs gebaseerd op klinkklare feiten, de laatste inzichten en de meest recente onderzoeken. Zoals de studie die TNO Voeding in 2000 heeft verricht. In opdracht van het Voorlichtingsbureau Brood onderzocht dit instituut wat er zoal bekend is over ontbijten in Nederland.

In dit boekje staat achtereenvolgens waarom ontbijten belangrijk is. En welke rol brood daarin speelt. Die rol wordt beschreven aan de hand van voedingskundige feiten. Het boekje eindigt met tips en recepten voor een geslaagd ontbijt.

Deel: ' Introductie brochure ontbijten tijdens Week van het Brood '
Lees ook