Gemeente Nijmegen


Introductiecursus Tai Chi voor 55-plussers

Tai Chi is een spel van vloeiende bewegingen, dat tot doel heeft lichaam en geest te ontspannen en zo de gezondheid te bevorderen. Oorspronkelijk komt Tai Chi uit China en is al tweeduizend jaar oud. Het is een natuurlijke vorm van bewegen en voor velen een methode om te ontspannen en om stress de baas te worden. Geleerd wordt de balans te vinden tussen spanning en ontspanning en aandacht te brengen in het hele lichaam. Bovendien geven de oefeningen meer souplesse en energie. Tai Chi zorgt onder meer ook voor een betere bloedcirculatie, waardoor klachten als koude handen en voeten kunnen worden verholpen. Om 55-plussers kennis te laten maken met Tai Chi organiseert Gymnastiekvereniging De Hazenkamp in samenwerking met Bureau Sportontwikkeling een introductiecursus. Deze cursus wordt gegeven door een deskundige en ervaren docent.

De cursus vindt plaats in de gymzaal aan de Thorbeckestraat 77 op dinsdag 8, 15 en 22 juni van 9.00 tot 10.00. De kosten bedragen 10,50 voor drie lessen (te voldoen bij de eerste les).

Voor informatie kunt u terecht bij Hennie Verschuren (bestuurslid De Hazenkamp), tel. 3453410 of Linda van der Burg (Bureau Sportontwikkeling), tel. 3292260. U kunt zich telefonisch opgeven bij Hennie Verschuren of schriftelijk door een briefje te sturen naar GTV De Hazenkamp, postbus 31075 6503 CB Nijmegen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Introductiecursus Tai Chi voor 55-plussers in Nijmegen '
Lees ook