Inverko sluit langjarig recyclingscontract met afvalverwerker Omrin


AMSTERDAM, 20140513 -- De komende jaren gaat Inverko van een groot deel van al het Noord Nederlandse kunststofafval grondstoffen en nieuwe producten maken. Het recyclebedrijf gaat daarvoor een samenwerking aan met Omrin, een toonaangevende afvalverwerker in Noord Nederland en eigendom van de Friese gemeenten. Omrin verwerkt ook het afval voor gemeenten in Noord Groningen en in Regio Noord Veluwe.

Inverko en Omrin hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een periode van 8 jaar. Deze samenwerking betekent voor Inverko een forse groei van de input van afvalstromen, deze afvallen zijn belangrijk voor het produceren van grondstoffen en nieuwe producten.

Deze overeenkomst versterkt het concept van afval tot eindproduct waarbij afval geen afval meer is, maar het begin van een nieuw product.

Donderdag 15 mei a.s. gaan Inverko en Omrin, samen met de gemeente Heerenveen, de samenwerking ondertekenen en publiek bekend maken. Dan leggen beide partijen de gezamenlijke toekomstplannen uit en de grote bijdrage die deze samenwerking levert aan een circulaire economie.

Het aandeel Inverko N.V. is genoteerd op de Amsterdamse beurs met ISIN Code NL 0010 614 566 en Ticker symbool INVER.

Zie het persbericht in pdf-formaat.

Einde persbericht


Deel: ' Inverko sluit langjarig recyclingscontract met afvalverwerker Omrin '
Lees ook