WESTPLAN INVESTORS NV

Investeren in Amerikaans Vastgoed de trend

Lisse, 24 mei 2002 Westplan Investors NV uit Lisse heeft onder overweldigende belangstelling haar veertiende vastgoedfonds bij beleggers geplaatst. Dit fonds, Hillside Vista Apartments CV, investeert in de bouw, verhuur en verkoop van de eerste fase van een 324 appartementen tellend complex in Atlanta, één van de groeikernen van de VS.

De vraag naar participaties overtrof verre het aanbod. 'Dit bevestigt wederom de enorme vraag naar kwalitatief hoogwaardige vastgoedinvesteringen' aldus directeur P.J.H. van Harderwijk. 'Sinds september vorig jaar hebben we drie nieuwe vastgoedfondsen geïntroduceerd en alle drie waren ze binnen twee weken overtekend'.

Westplan heeft met haar jarenlange ervaring in woningbouwprojecten en gerealiseerde rendementen boven de 20% per jaar een naam hoog te houden. Westplan ziet dit met vertrouwen tegemoet. Van Harderwijk: 'Door de extreem lage rente in de VS is het bijzonder aantrekkelijk om nu te gaan bouwen. Bovendien profiteer je nog extra van het aantrekken van de economie bij oplevering van de woningen over 12 maanden'.

De woningsector is nog altijd erg sterk in de VS. Alhoewel er gedurende 2001 een daling in de bezettingsgraden is opgetreden, zijn er door de groeiverwachtingen hoge rendementen te behalen op korte termijn. Dit blijkt nog eens te meer uit het succes van het vorig jaar afgesloten fonds van Westplan, waarbij een fantastisch rendement van circa 30% per jaar is gerealiseerd voor de investeerders.

De belangstelling voor dit soort projecten blijkt al langer bijzonder groot, met een sterke vraag naar solide investeringen in woningbouwprojecten in de VS. Van Harderwijk: 'Mede door de huidige onzekerheden op de financiële markten grijpen steeds meer beleggers terug naar stabiele waarden en vastgoed staat daarbij hoog op het verlanglijstje. Er is duidelijk sprake van een trend'.

Westplan Investors is gespecialiseerd in vastgoedprojecten met een hoog rendement in het zuidoosten van de Verenigde Staten en houdt kantoor in Lisse en Atlanta, Georgia.

Deel: ' Investeren in Amerikaans Vastgoed de trend '
Lees ook