UPC N.V.

UPC NEDERLAND WIJZIGT RADIO- EN TELEVISIEFREQUENTIES IN DUIVEN EN WESTERVOORT

Schiphol-Rijk, 3 juli 2001

Op 17 juli om 9.00 uur voert UPC Nederland in de gemeenten Duiven en Westervoort nieuwe frequenties in. Dit betekent dat vanaf deze datum de radio- en televisiezenders op andere frequenties worden doorgegeven. UPC verzoekt al haar abonnees hun televisietoestellen en eventueel radio's en videorecorders opnieuw in te stellen.

Het harmoniseren van de frequenties vereenvoudigt het onderhoud en vergroot de beheersbaarheid van het kabelnet, waardoor eventuele storingen in de toekomst sneller en gemakkelijker verholpen kunnen worden. De aanpassing is bovendien noodzakelijk om ruimte vrij te maken op de kabel om nieuwe diensten als internet, telefonie en pluspakketten aan te kunnen bieden.

Televisie
De mogelijkheid bestaat dat, als gevolg van de invoering van de nieuwe televisiefrequenties, sommige huishoudens met een oud televisietoestel een aantal televisiezenders niet meer kunnen ontvangen. De zenders Duitsland 2 (ZDF) en 3 (WDR), TRT, TV Gelderland, BBC 1 en 2 en TV5 worden namelijk op de zogenaamde S-band geplaatst. De S-band is door sommige oudere televisietoestellen niet te ontvangen. Televisietoestellen waarop een videorecorder is aangesloten, kunnen de S-band over het algemeen wel ontvangen. Klanten die de S-band zenders niet kunnen ontvangen, kunnen bij UPC gratis een S-band tuner bestellen. Hiervoor wordt een borg van 75 gevraagd.

Radio
Met de herindeling van de radiofrequenties en daarmee de harmonisering met de rest van de regio, voegt UPC een aantal extra radiozenders toe aan het bestaande radiopakket. Het gaat om de volgende zenders: Radio Nationaal, ID&T Radio (voorheen Slam!FM), Arrow Classic Rock, Country FM en Colorful Radio.

Brief
UPC Nederland heeft begin juli al haar klanten per brief over de wijzingen geïnformeerd en hun een overzicht van de nieuwe frequenties toegestuurd. Daarnaast brengt UPC Nederland haar klanten via advertenties in huis-aan-huisbladen op de hoogte van de wijzigingen. Voor vragen kunnen klanten terecht bij een speciaal, gratis informatienummer: 0800 023 12 54.

UPC Infokanaal
Na de frequentiewijzigingen kunnen abonnees in Duiven en Westervoort ook het UPC Infokanaal ontvangen. Dit kanaal toont 24 uur per dag live-beelden van de belangrijkste televisiezenders, geeft alle wetenswaardigheden over het tv- en radiopakket en actuele informatie over de andere diensten en services van UPC. Bij het UPC Infokanaal horen teletekstpagina's met informatie over bijvoorbeeld zenderindelingen en geplande onderhoudswerkzaamheden aan het kabelnet. Op de teletekstpagina's staat tevens een programmagids.

Deel: ' Invoering nieuwe frequenties in Duiven en Westervoort '
Lees ook