Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 12 september 2001

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING
VOOR DE HEER W.F. JANSEN

Afgelopen zaterdag is de heer W.F. Jansen, inwoner van de gemeente Heeze-Leende, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de versierselen uit handen van burgemeester C.J.J.A. Leijten van Geldrop, mede vanwege zijn speciale verdiensten voor de Geldropse gemeenschap.

De heer Jansen is sinds 1977 actief lid van de Heemkundekring Heeze, Leende en Zesgehuchten. Onder zijn voorzitterschap van de Monumentencommissie Geldrop werd de H. Brigidakerk in Geldrop gerestaureerd. Daarnaast heeft hij er mede voor gezorgd dat het Weverijmuseum en creativiteitsinstelling De Wiele ondergebracht zijn in de inmiddels gerestaureerde textielfabrieken aan de Molenstraat.

Dankzij zijn inzet was Geldrop één van de eerste gemeenten in de regio met een eigen monumentennota, een eigen monumentenverordening en een eigen monumentencommissie.

Naast zijn activiteiten voor Geldrop, heeft de heer Jansen zich buitengewoon ingezet voor de instandhouding van diverse complexen in en buiten de regio Eindhoven.

Zoekwoorden:

Deel: ' Inwoner Geldrop (dhr.W.F> Jansen) koninklijk onderscheiden '
Lees ook