Gemeente Lelystad

Inwoners kiezen nieuwe locatie beeld van Lely

Standplaats Lely

De inwoners van Lelystad mogen de nieuwe standplaats bepalen voor het beeld van Lely. Zij kunnen daarbij de keuze maken uit twee locaties. Het beeld zal een nieuwe plek krijgen aan de kust bij het nieuwe erfgoedcentrum of in het stadshart op de vernieuwde Agorahof bij het nieuwe theater. Het college van B&W heeft daartoe besloten. De inwoners van Lelystad mogen Lely een nieuwe plek geven.

Het beeld van Lely heeft een roerige tijd achter de rug. Het moest wijken van het huidige Agorahof. Bij de uitvoering van het plan Missing Link was er geen plaats meer voor het beeld op deze locatie. Nu prijkt het beeld op trotse hoogte, verenigd met het kunstwerk de Zuil van Lely. De kunstenaar van het beeld, heeft echter de wens dat het beeld op ooghoogte bewonderd moet kunnen worden. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lelystad respecteert deze wens en zoekt daarom een nieuwe locatie voor het beeld. Destijds zijn bij het college vele verzoeken ingediend om het beeld een plaats te geven aan de kust of op het vernieuwde Agorahof.

De inwoners van Lelystad kiezen de definitieve locatie voor het beeld van de naamgever van hun stad. In overleg met de heer Esser, die in maart Lelystad bezoekt, zal het beeld van de Zuil gehaald worden. Het college zoekt een passende tijdelijke locatie voor het beeld totdat de definitieve locatie gereed is. Het zal nog enkele jaren duren voordat de alternatieve locaties gereed zijn. Pas dan kan het beeld zijn definitieve plaats krijgen.

De inwoners van Lelystad kunnen tot 10 maart reageren door de bon uit het Stadsbulletin op te sturen naar de Gemeente Lelystad. U kunt deze bon ook afgeven aan de balie, uw reactie te mailen naar Lely@lelystad.nl Onder de inzenders verloot de Gemeente Lelystad 20 promotiepakketten van de Zuil van Lely.

---

© Geplaatst op 28 frbruari 2003

Zoekwoorden:

Deel: ' Inwoners Lelystad kiezen nieuwe locatie beeld van Lely '
Lees ook