Intuïtief verkennen en vinden van enorme hoeveelheden informatie:

Inxight levert navigatietool voor web-editie Wall Street Journal

Amstelveen, 18 januari 1999
Inxight Software, een Xerox New Enterprise onderneming, gaat haar Hyperbolic Tree user interface component leveren aan The Wall Street Journal Interactive Edition. De Interactive Journal is de grootste en meest succesvolle website voor betalende abonnees en biedt meer dan 100.000 pagina's met nieuws en informatie. Sinds kort is de site uitgerust met de Money Tree, een krachtig navigatie-instrument gebaseerd op de software van Inxight. Hiermee kunnen lezers snel en efficiënt specifieke informatie vinden op de site. Met de Money Tree krijgen abonnees een dynamisch, driedimensionaal overzicht in beeld van site-onderdelen met betrekking tot geldzaken, investeren en markten. Gebruikers halen op eenvoudige wijze gerelateerde artikelen, nieuwspagina's en andere informatiebronnen boven water en krijgen met één muisklik toegang tot elk weergegeven onderwerp.

Boomstructuur
Binnen de Interactive Journal is Money Tree één van de twee eerste toepassingen van Hyperbolic Tree, Inxight's unieke intuïtieve navigatie-instrument dat werkt met een soort boomstructuur. Zo wordt de Hyperbolic Tree ook gebruikt in het Interactive Journal jaarrapport over technologie en electronic commerce. Het rapport geeft een uitgebreid overzicht van de meest invloedrijke Internet-bedrijven. De Hyperbolic Tree geeft hun relaties met andere organisaties weer door middel van takken in een boomstructuur en biedt gebruikers de mogelijkheid beknopte samenvattingen van hun activiteiten in het afgelopen jaar op te vragen.

Eenvoudig navigeren Met de Hyperbolic Tree technologie trekken lezers maximaal profijt uit de informatie van de Interactive Journal. Gebruikers die door de boomstructuur navigeren kunnen door belangwekkende onderwerpen aan te klikken steeds diepere informatielagen aanboren. Lezers van de interactieve editie van de Wallstreet Journal vinden daardoor makkelijker, sneller en comfortabeler hun weg in de enorme hoeveelheden zakelijke informatie.

The Wall Street Journal Interactive Edition
De Wall Street Journal Interactive Edition biedt voortdurend het laatste zakelijke nieuws uit zowel de Verenigde Staten als de rest van wereld, gebruik makend van de bronnen van de Wall Street Journal en Dow Jones Newswires. De Interactive Journal telt meer dan 250.000 betalende abonnees.

Inxight Software
Inxight ontwikkelt componentsoftware die, opgenomen in producten van andere software-ontwikkelaars, toegang tot en beschikbaarheid van digitaal opgeslagen informatie verbetert en vereenvoudigt. Voorbeelden van producten zijn linguïstische software voor het vinden en analyseren van tekstmatige informatie en grafische user interfaces voor het oproepen en visueel weergeven en analyseren van informatie. Afnemers van de Inxight componentsoftware zijn ondermeer Verity, InfoSeek, Oracle, America Online, NetCarta en Fujitsu.

Deel: ' Inxight levert navigatietool web-editie Wall Street Journal '
Lees ook