IPhone kan in de toekomst ontgrendeld worden door selfie


UTRECHT, 20150401 -- Apple heeft een patent verworven waarmee het mogelijk wordt een iPhone te ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning, meldt Simonly.org. De iPhone maakt automatisch een selfie van de gebruiker en wanneer het gezicht herkend wordt, krijgt de gebruiker toegang tot de telefoon. Daarnaast wordt de iPhone automatisch vergrendeld wanneer de gebruiker niet meer in beeld is.

IPhone ontgrendelen via selfie

IPhones kunnen nu alleen nog ontgrendeld worden door het intoetsen van een toegangscode of via de Touch ID vingerafdrukscanner. Apple heeft een patent verworven waarmee het ook mogelijk wordt een iPhone te ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. De gezichtsherkenning werkt als volgt: er wordt een foto gemaakt van het gezicht van de gebruiker, deze wordt geanalyseerd en wanneer het gezicht overeenkomst met het gezicht van de gebruiker, wordt de iPhone ontgrendeld. Dit bespaart de gebruiker tijd, want de gezichtsherkenning wordt automatisch geactiveerd door een beweging. Wanneer de gebruiker de telefoon pakt, hoeft hij dus alleen in de camera te kijken en wordt er automatisch een selfie gemaakt waarmee de iPhone ontgrendeld kan worden.

Automatisch vergrendelen

Apple is niet de eerste die gezichtsherkenning voor mobiele telefoons mogelijk maakt. Android telefoons hebben al een gezichtsherkennende functie genaamd Smart Lock, waarmee de telefoon ontgrendeld kan worden wanneer de telefoon het gezicht van de gebruiker herkent. Google waarschuwt wel dat dit minder veilig is dan een wachtwoord, aangezien iemand die op jou lijkt de telefoon ook kan ontgrendelen.

Het vernieuwende aan de technologie die Apple gaat toepassen, is dat de iPhone vergrendeld wordt wanneer het gezicht van de gebruiker niet meer in beeld is. Dit gebeurt geheel automatisch. De iPhone maakt om de zoveel tijd selfie’s en wanneer het gezicht van de gebruiker niet meer te zien is in een foto, vergrendelt hij automatisch. Daarnaast kan de gezichtsherkenning meerdere gebruikers herkennen, dus het is ook mogelijk om vrienden of familie toegang te geven tot je iPhone.

"Apple zegt dat het patent ook gebruikt kan worden voor andere apparaten, dus wellicht zien we deze technologie over een aantal jaar ook terug bij de Apple Car. Wanneer de eerste iPhone met gezichtsherkenning op de markt komt, is nog niet bekend." aldus Simonly.org


Deel: ' IPhone kan in de toekomst ontgrendeld worden door selfie '
Lees ook