Ingezonden persbericht

iso: 'kiezen uit titels onzin'


UTRECHT, 01-10-2001 - -

Minister Hermans wil studenten na de invoering van het Bachelor-Masterstelsel de gelegenheid geven te kiezen tussen een Nederlandse en een buitenlandse titel. Zo zullen technische studenten na een Mastersopleiding kunnen kiezen tussen een Ingenieurstitel en een Masterstitel. Het ISO vindt dit een halfslachtig voorstel. Voorzitter Jonathan Zondag: "Laten kiezen tussen titels is vragen om verwarring en onduidelijkheid".

Een van de grootste voordelen van het Bachelor-Masterstelsel is dat de graden dan internationaal vergelijkbaar zullen worden. Het laten kiezen uit titels staat daar haaks op. Zondag: "In het buitenland begrijpt niemand wat een doctorandus is".

Minister Hermans heeft vaak genoeg benadrukt dat het bij de invoering van het BaMa-stelsel gaat om iets heel nieuws, en niet slechts om het verhangen van bordjes. De minister lijkt nu echter te kiezen voor een gemengd stelsel. Zondag: "Je kunt het BaMa-stelsel niet een beetje invoeren, evenmin als je een beetje zwanger kunt zijn". Het ISO adviseert minister Hermans de Nederlandse titels te laten verdwijnen. Zondag: "Minister Hermans moet niet bang zijn, maar gewoon dat nieuwe stelsel gaan invoeren".

Het ISO (Interstedelijk Studenten Overleg) is de grootste landelijke studentenorganisatie en vaste overlegpartner van de minister van Onderwijs. Bij het ISO zijn ongeveer 160.000 studenten aangesloten.

Noot voor redacties:

Deel: ' ISO 'kiezen uit titels onzin' '
Lees ook