Ingezonden persbericht


Internet Society Nederland
Uitnodiging

GGF/ISOC.nl masterclass
Bob Grossman: Datagrids and beyond

25 maart 2003, Amsterdam

Analysis and Mining of Globally Distributed Data
Robert L. Grossman, University of Illinois at Chicago/Two Cultures Group, 2003-ggf-grossman.jpg

Met verschillende gedistribueerde infrastructuren die nu beschikbaar zijn, is de analyse van data op afstand mogelijk. Voorbeelden zijn onder meer data webs, data grids en het semantische web. Nu rekenclusters en snelle netwerken steeds meer gewoongoed worden, is de analyse van data op afstand voor steeds meer gebruikers een praktische mogelijkheid en noodzakelijkheid. In deze tutorial zal dr. Bob Grossman een breed overzicht laten zien van de infrastructuur en de tools die op dit moment mogelijk zijn om data die wereldwijd verspreid is beschikbaar te maken. De masterclass bevat verschillende case studies uit de wetenschap, engineering en de commerciele praktijk, zowel clustergebaseerde tools als grid-tools en web services uit de webgemeenschap. Daarnaast geeft hij een overzicht van de huidige en opkomende standaarden op dit gebied. Het doel van de tutorial is om onderzoekers uit de academische wereld en het bedrijfsleven wegwijs te maken met de technieken op het gebied van analyses en mining van op wereldschaal verspreide data.

Toegangsprijs voor de masterclass voor niet-leden van ISOC.nl is EUR 100, leden van ISOC.nl betalen slechts EUR 50 (word lid!). Vooraf reserveren gewenst via email. De masterclass wordt gehouden op 25 maart 2003 van 13.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw van het CWI, Kruislaan 413, Amsterdam (Turingzaal, Z 011) in Amsterdam (routebeschrijving). De lezing wordt mede georganiseerd door de Advanced Internet Research-groep van de Universiteit van Amsterdam. Er is een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar voor AIO's en studenten, vraag hierover om informatie via Michiel Leenaars.

Aansluitend wordt u door ISOC.nl en de Universiteit van Amsterdam een hapje en drankje aangeboden, om samen met de overige deelnemers aan de masterclass en de spreker nog even door te denken over het belang van gridtechnologie en gedistribueerde data.

Over Robert Grossman

Robert Grossman is directeur van het Laboratory for Advanced Computing en het National Center for Data Mining van de Universiteit van Illinois in Chicago en woordvoerder van de Data Mining Group, een industrieel consortium dat PMML (Predictive Model Markup Language) ontwikkelt. Hij is bovendien directeur van de Two Cultures Group, die diensten en consultancy levert op datagebied. Hij heeft meer dan vijfenzeventig papers gepubliceerd. Hij is houder van het record transatlantische informatieoverdracht, samen met nog een aantal (waaronder ook Nederlandse) partijen als Nikhef en SARA.

Meer info: Michiel Leenaars Plaatsen reserveren: bureau@isoc.nl.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Het internet is sterk in ontwikkeling, niet alleen op het gebied van toepassingen maar juist ook op het gebied van de techniek. De basis van het internet wordt gevormd door de onderliggende technische standaarden ('RFC's, internetprotocollen'), die er voor zorgen dat gegevens op een efficiente en robuuste manier over het wereldwijde netwerk van netwerken worden gerouteerd. Deze state-of-the-art technologie wordt in de vorm van open standaarden ontwikkeld door het IETF, een unieke, wereldwijde gemeenschap van onderzoekers uit het bedrijfsleven en de wetenschap. Met de IETF Masterclasses kunt u op unieke wijze op de hoogte komen van actuele ontwikkelingen, die van essentieel belang kunnen zijn voor de toekomst van het internet en van uw organisatie.


(c) Dit bericht is een uitgave van de vereniging Internet Society Nederland voor haar leden en geinteresseerden. Het verder verspreiden van dit bericht is toegestaan. De in dit bericht opgenomen verwijzingen naar kortingen en voordelen zijn alleen van toepassing voor geregistreerde leden van de Internet Society Nederland. Aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Medewerkers van participanten van de Internet Society Nederland kunnen zich via http://isoc.nl gratis laten registeren als lid, mits het aantal slots van deze participant toereikend is. Voor personen die niet aan een participant zijn verbonden kost het lidmaatschap 75 EURO/jaar.

Deel: ' ISOC.nl Masterclass Datagrids and beyond '
Lees ook