PERSBERICHT

Israëlische deelnemers naar 17-e editie Holland Cup Almere

De 17-e editie van de Holland Cup, het grootste internationale jeugdvoetbaltoernooi van Nederland, krijgt bijzonder bezoek. Negentien spelers van Maccabi Javne uit Israël zullen, net als ruim 3300 andere jeugdvoetballers uit 17 andere landen, van 23 tot en met 27 juli meedoen aan het evenement in Almere. De twee Israëlische E-teams komen uit de stad Javne, gelegen ten zuiden van Tel Aviv.

,,Maccabi Javne ziet de Holland Cup als een uitdaging. Het is voor de 19 spelers en de ouders goed om even iets anders aan hun hoofd te hebben. Overigens is de situatie in Javne niet echt gevaarlijk", vertelt Gabi Ben-shitrit uit Arnhem, die contactpersoon is van het Israëlische team. Zijn broer Moshe is manager van Maccabi Javne. Gabi zal tijdens de Holland Cup (vanaf de aankomst op 20 juli) voor het busvervoer van Maccabi Javne zorgen.

Een maand voor aanvang van de Holland Cup hebben 169 jeugdteams uit 18 landen zich aangemeld bij de organiserende stichting Euro-Sportring. Het land dat de meeste teams afvaardigt is Polen, met 33 ploegen. Uit zowel Denemarken als Nederland komen 26 teams. Van de Nederlandse jeugdploegen komen 20 uit Almere en 6 uit de regio. Ook uit Zweden (18 teams), de Verenigde Staten (13 teams) en Duitsland (11 teams) komen meer dan tien ploegen.

Verder staan teams uit België, Tsjechië, Spanje, Italië, Noorwegen, Schotland, Zwitserland, Engeland, Finland, Ierland en Slowakije ingeschreven. Alle teams worden ontvangen op het Holland Cup Centrum op dinsdag 23 juli. Dit centrum is dit jaar gehuisvest in sporthal De Toekomstgroep aan de Bongerdstraat in Almere.

Programma

Op dinsdagavond 23 juli zijn de ruim 3000 spelers, begeleiders, coaches en ouders aanwezig bij de spectaculaire openingsceremonie, op het podium aan de Grote Markt in Almere. Dat gebeurt nadat ze in een Olympische vlaggenparade van het Stadhuisplein naar de Grote Markt zijn gelopen.

Het voetbaltoernooi zelf start op woensdag 24 juli met de voorrondes. Gedurende drie dagen wordt gespeeld op 25 velden, verdeeld over vijf sportparken: Fanny Blankers Koen (FC Omniworld), De Marken (SV Almere), Klein Brandt (AS'80), Rie Mastenbroek (ASC Waterwijk) en Polderkwartier (SC Buitenboys). Alle finalewedstrijden vinden op zaterdag 27 juli plaats op het sportpark van de jubilerende SV Almere.

Op het podium aan de Grote Markt vindt tijdens de Holland Cup iedere avond een amusementsprogramma plaats. Op woensdagavond 24 juli is de Coca Cola Beach Party, op donderdag 25 juli een DJ's Show en op vrijdag 26 juli een Surprise Party. Op zaterdagavond wordt de Holland Cup afgesloten met een grootse prijsuitreiking.

Voor het showprogramma werkt de organisatie van de Holland Cup samen met de Stichting Stadspromotie Almere en de horeca-ondernemersvereniging Grote Markt. Aan de DJ's Show op donderdagavond werken verschillende discjockeys van horecagelegenheden aan de Grote Markt mee. De Surprise Party op vrijdagavond bestaat uit muziek en live-acts.

Meer bijzonderheden over het internationale festijn staan op de Internetsite www.hollandcup.nl

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Israëlische deelnemers naar 17-e editie Holland Cup Almere '
Lees ook