Omroep RKK


KRUISPUNT RADIO

Zaterdag, 18.33 uur, Radio 1

Zaterdag 29 juni 2002

Beluister hier deze uitzending

Zaterdag 22 juni 2002

Op uitnodiging van Pax Christi praten Israëlische en Palstijnse vredesactivisten met elkaar over het schier onoplosbare conflict.

Jacques Janssen aanvaarde gisteren met zijn oratie "Aan de onbekende God. Reiken naar religie in een geseculariseerde cultuur" het ambt van hoogleraar godsdienstpsychologie aan de KUN. Janssen geeft daarin een schets van de hedendaagse religiositeit. Hij mist in het sociaal wetenschappelijk onderzoek de emotionele en lichamelijke kanten van de religieuze beleving.

De Wereldjongerendagen in Toronto beginnen over enkele weken. Hoe bereiden jongeren zich op deze reis voor en wat zijn hun verwachtingen. Marc Marisaël maakt deel uit van een groepje uit Drunen. Om het geld voor de reis bij elkaar te krijgen hield hij vanmorgen een autowasdag op het kerkplein.

Kruispunt Radio brengt wekelijks op Radio 1 nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving. Belangrijk zijn dan de ontwikkelingen binnen de Nederlandse kerkprovincie maar ook waar en hoe geloof en levensbeschouwing relevant zijn in het dagelijks leven van mensen.

Presentatie: Liesbeth de Moor.

Zoekwoorden:

Deel: ' Israëlische en Palstijnse vredesactivisten over onoplosbaar conflict '
Lees ook