Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Poeldijk, 21 maart 2012

Israëlische Minister van Landbouw op bezoek bij Best Fresh Group

Donderdag 22 maart zal de Israëlische minister van Landbouw, Mr. Yossi Ishai met een handelsdelegatie een bezoek brengen aan enkele hoogstandjes van de Nederlandse tuinbouw. Zo zullen zij onder andere een bezoek brengen aan Bloemveiling Flora Holland, een bloementeler, een groenteteler en handelsbedrijf Best Fresh Group.

De Best Fresh Group heeft reeds jarenlange handelsrelaties met Israel. Met name import van kwalitatieve producten zoals paprika's, pepers, tomaten en verse kruiden vanuit Israëlische telers en telerorganisaties spelen hier een belangrijke rol. Het Westland, als grootste agrarisch logistiek centrum, speelt hierbij een belangrijke rol. Het sterke logistieke netwerk kenmerkt zich door de goede bereikbaarheid en continu ontwikkelen van snelwegen, ferryvervoer en luchttransport. Recente initiatieven zijn Fresh Corridor, waardoor containers over het water nog sneller op plaats van bestemming zijn, en het verbinden van de A4 voor het verbeteren van het wegtransport.

Graag maakt de Israëlische handelsdelegatie gebruik van de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij het logistieke traject van de Best Fresh Group en de Nederlandse import en export. Ook zullen zij gezamenlijk discussiëren over onderwerpen als Israëlische export naar de EU, Europese marktontwikkelingen en de toekomst van Israëlische import.

Zowel Israel en Nederland willen met dit bezoek de handelsrelaties tussen beide landen nog meer te versterken.

Deel: ' Israëlische Minister van Landbouw op bezoek bij Best Fresh Group '
Lees ook