Amsterdam RAI

ISSA/INTERCLEAN 2002
18 apr 2002

ISSA/INTERCLEAN EEN MUST VOOR ELKE SCHOONMAAKPROFESSIONAL

Van de nieuwste vloerreinigingsmachine tot een legionella preventie-systeem: alles is te zien van 14 tot en 17 mei aanstaande op ISSA/INTERCLEAN in Amsterdam RAI. Met ruim 500 deelnemende bedrijven, veel innovaties, seminars en dagelijks spectaculaire demonstraties op het buitenterrein met hoogwerkers van 85 meter is deze tweejaarlijkse vakbeurs voor schoonmaakonderhoud en gebouwenbeheer the place to be voor iedereen uit de schoonmaak-branche.

Innovaties bekroond
Uiteraard is er volop aandacht voor innovaties. Om de meest opvallende in de schijnwerpers te zetten, wordt op maandag 13 mei voor de vierde keer de International Interclean Innovation Award uitgereikt. Voor deze prestigieuze Award, toegekend door een vakjury, zijn vier producten genomineerd: Legionella preventie van de firma Aquaclean, Challenger snoerloze range handzame machines van de firma Walter Broadley, de vloerreinigings-machine BR 55/60 W 'walk behind scrubber drier' van de firma Kärcher en de Afvalwaterzuiveringsinstallatie van de firma Dibo.
Op maandagavond 13 mei wordt bekend gemaakt wie van deze genomineerden de winnaar van de Award wordt.

Spectaculaire demonstraties op 85 meter hoogte
Voor de entree van de RAI is het Schoonmaakcircuit, dat zijn demonstraties glazen wassen, reinigen na brand, gevelonderhoud, schrobben/waterzuigen en vloer- en gevelreiniging. De aftrap wordt gegeven op dinsdag 14 mei om ca. 15.30 uur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwerkers van 30 tot 85 meter, een rolsteiger en hogedrukreinigers, en worden aspecten over veiligheid en milieu toegelicht. Bezoekers kunnen zelf hun behendigheid tonen met schrob- en zuigmachines en vanuit een 85 meter hoge hoogwerker oefenen met een hogedrukreiniger. Amsterdam RAI organiseert dit in samenwerking met de SVS (Stichting Scholing & Vorming Schoonmaakbedrijven en -diensten), de OSB (de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) en NVZ-Nifim, die hiermee het vak en de opleidingen onder de aandacht brengen.

Sterk deelnemersveld
Met 24.000 netto vierkante meter beursoppervlakte is Interclean helemaal volgeboekt. Onder de ruim 500 deelnemers is de Nederlandse markt met circa honderd deelnemende bedrijven goed vertegenwoordigd. In totaal zijn er exposanten uit 32 landen, waaronder landenpaviljoens uit Italië (80 deelnemers), Engeland (21 exposanten) en de Verenigde Staten (33 bedrijven) en voor het eerst een landeninzending uit Frankrijk met negen deelnemers. Een overzicht van het sterke deelnemersveld is te vinden op de vernieuwde site
www.issa-interclean.nl.

Seminars voor distributeurs, schoonmaakbedrijven en fabrikanten Veel organisaties gebruiken ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2002 als platform voor hun bijzondere activiteiten. Zo worden er ochtendseminars georganiseerd voor distributeurs, schoonmaakbedrijven en fabrikanten. Op dinsdag 14 mei wordt het zaken doen in Rusland en de Baltische Staten besproken. Op woensdag staat de toenemende rol van de distributeurs centraal, waarbij logistiek en de relatie met fabrikanten wordt belicht. Voor facility managers en schoonmaakbedrijven is er op donderdag 16 mei een seminar over arbeidsomstandigheden en gezondheidsrisicos bij
schoon-maakwerkzaamheden. De veranderende eisen van de klant en hoe daarmee om te gaan is het thema van een sessie op vrijdagochtend 17 mei, gericht op fabrikanten. De Engelstalige seminars worden georganiseerd door the International Sanitary Supply Organisation ISSA, Amsterdam RAI en vakblad European Cleaning Journal.

Facility Management Congres
Verder is er een congres voor facility managers en directies van bedrijven over de actuele ontwikkelingen op het gebied van beleid en veiligheid. De relatie tussen het doen en denken van de mens en de gevolgen daarvan op het werken in organisaties staat centraal tijdens de inleidingen en een paneldiscussie op donderdagmiddag 16 mei, in aansluiting op de algemene ledenvergadering van Facility Management Nederland in het Congrescentrum van Amsterdam RAI. De organisatie is in handen van Facility Management Nederland FMN, Hogeschool Diedenoort Wageningen, Centrum voor Facility Management CFM en Amsterdam RAI.

www.issa-interclean.nl
ISSA/INTERCLEAN 2002 vindt plaats van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 mei in Amsterdam RAI. De tentoonstelling is dagelijks open van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs is 12 euro per persoon, en op uitnodiging gratis.
Meer informatie, waaronder een overzicht van deelnemers, aangemelde noviteiten en laatste informatie over de seminars en demonstraties, is te vinden op www.issa-interclean.nl

Amsterdam, april 2002


---

---

Deel: ' Issa/interclean vakbeurs voor schoonmaakonderhoud van start '
Lees ook